Koje su to ‘struje u Bayernu’ uklonile Niku Kovača?

Foto: fah

I dok Bayern ”kašljuca” u domaćem prvenstvu mnoge je iznenadila sjajna igra  Borussije Mönchengladbach, koja je postala pravi hit jesenskog dijela Bundeslige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Borussija trenutno drži prvo mjesto nakon 13. kola te Bayernu i Borussiji Dortmund bježi četiri, odnosno čak pet bodova. Trener trenutno vodećeg kluba Bundeslige, Nijemac Marco Rose (43)  jako poštuje Niku Kovača, a za magazin ’11freunde’ je odlučio i progovoriti o načinu na koji je Kovač zapravo izbačen iz kluba, a čemu su kumovali i dobrim dijelom vodeći njemački sportski mediji.

Naime, Marco Rose smatra da je Niko Kovač otišao iz Bayern Münchena jer su neke struje u klubu bile protiv njega, a što je zapravo bilo vidljivo od prvog dana. Kovača se od samog početka, čim je sjeo na užarenu klupu Bayerna, promatralo drugačijom dioptrijom nego njegove prethodnike, i kad je donio klubu dva trofeja u jednoj sezoni ništa se nije promijenilo. Naprotiv, Karl-Heinz Rummenigge i Hasan Salihamidžić, bivši igrač i bivši reprezentativac BiH, kome je tako drago što se ”napokon vratio u Beograd’, držali su iznad Nikine glave ”mač” te su jedva dočekali da ga spuste i ”protjeraju” hrvatskog stručnjaka. Mjesecima su licitirali imenima nasljednika Nike Kovača, čak i kad je Bayernu išlo jako dobro, spominjali su se Jose Mourinho, Pep Guardiolo, Pochettino… Kovač je otišao, Bayern zaostaje u prvenstvu sve više i više…

”Nemam uopće razumijevanja s takvom metodom smjenjivanja. Postojale su struje, koje se nisu smirile dok ga nisu uklonile. To nije slučajno, tamo postoji obrazac, sustav uklanjanja u tim situacijama. Nije mu bilo lako. U jednom segmentu, nekih desetak dana, činilo se da svi rade protiv njega. U takvim okolnostima nije jednostavno raditi ”, kazao je trener trenutno vodeće momčadi Bundeslige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Niko je otišao prije otprilike mjesec dana nakon teškog poraza u Frankfurtu od Eintrachta, međutim, puno prije toga konstantno se pisalo o ”nezadovoljstvu u svlačionici”, pobuni razmaženih Bayernovih zvijezda, koje su čak i javno, što je sramota za profesionalce, prozivali trenera. Da su tako nešto napravili Mourinhu mjesecima se ne bi digli s klupe, bez obzira o kakvim se zvijezdama i zvjezdicama radilo.

Podsjetmo također kako je Bayern, bez Kovača, u subotu izgubio od Bayer Leverkusena 2-1, a klupsko vodstvo nije ni diglo buku, kao kad je tu bio Kovač, samo su konstatirali da je Bayern izgubio jer eto nije bilo sreće. Kovač očito nije imao pravo na ”nesreću.”

Svjestan je toga i Rose, trener trenutno najbolje momčadi Bundeslige:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Imao je odličnih godinu i pol, jer preuzeo je Bayern u teškom trenutku. Odličan je kao trener i osoba. Šokirala me je ta proračunanost, predvidljivost cijelog tog slučaja”,  rekao je Rose, nakon čega je dodao:

”Svjestan sam rizika ovog posla. Kao i u slučaju Kovač, znam kamo sve ovo može otići samo za nekoliko tjedana. Tako da idemo utakmicu po utakmicu, bez velikih prognoza…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.