Koliko je Dinamo zaradio ove sezone u Europi?

epa09137962 Villarreal's striker Samuel Chukwueze (R) vies for the ball with Dinamo Zagreb's defender Josko Guardiol (L) during the UEFA Europa League quarter final second leg soccer match between Villarreal CF and Dinamo Zagreb held at La Ceramica stadium in Villarreal, eastern Spain, 15 April 2021. EPA/Domenech Castello

Dinamo je ispadanjem od Villarreala u četvrtfinalu Europa lige završio nastup u Europi ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo je od nastupa ove sezone u Europi Dinamo je zaradio više od 11 milijuna eura.

Osvojili su skupinu sa četiri pobjede i dva remija. Ukupno je osvojio 14 bodova. Kako je svaki bod u skupini vrijedio 190 tisuća eura, Modri su samo od bodovnog učinka uzeli 2.66 milijuna eura.

Ranije su dobili 3.22 milijuna eura zahvaljujući rezultatima u pretkolima te još 2.4 milijuna eura na temelju europskih rezultata u posljednjih deset godina. Osvajanjem skupine u blagajnu su spremili dodatni milijun eura, a sam plasman u nokaut-fazu vrijedio je još pola milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za prolazak Krasnodara u šesnaestini finala dobio je 1.1 milijun eura i za izbacivanje Tottenhama još milijun i pol.

Dinamo je u ovoj sezoni samo od nagrada zaradio oko 12 milijuna eura, a dobit će nekoliko milijuna i od marketinga i TV prava. Prošle sezone je sjajnim rezultatima u Ligi prvaka hrvatski prvak zaradio oko 30 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.