I Konjuh u 3. kolu Wimbeldona

Foto: fah

Mlada hrvatska tenisačica, 16-godišnja Dubrovkinja Ana Konjuh plasirala se u 3. kolo Wimbledona svladavši u 2. kolu Belgijanku Yaninu Wickmayer sa 3-6, 6-2, 6-2 za sat i 47 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je uspješno odradila kvalifikacije, Konjuh je nastavila s odličnim igrama i u glavnom turniru Wimbledona svladavši u 2. kolu 24-godišnju Belgijanku Wickmayer, koja je u karijeri bila i polufinalistica na “grand slamu” i 12. igračica svijeta.

Do najveće pobjede u dosadašnjoj karijeri Konjuh je stigla iako je izgubila prvi set sa 3-6. U toj dionici igre ključnim se pokazao osmi gem kada je naša igračica izgubila svoj servis, a to je ujedno bio i jedni “break” u tom setu.

U drugom setu Konjuh nije dopustila Wickmayer niti jednu “break-loptu”, dok je ona dva puta oduzimala servis Belgijanki, prvi put za vodstvo 3-1, a drugi put za 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći set nije započeo dobro za Konjuh koja je odmah na početku izgubila servis, te je Wickmayer povela sa 2-0. No, potom je Konjuh osvojila šest gemova zaredom za veliku pobjedu. Otpor Wickmayer Konjuh je razbila u četvrtoj igri koja je trajala 12 minuta i u kojoj je naša mlada igračica iskoristila sedmu “break-loptu”. Do kraja dvoboja Konjuh je potpuno dominirala terenom.

Koliko je dobro Konjuh servirala pokazuje i podatak da je pogodila čak 18 aseva.

U 3. kolu Konjuh će igrati protiv bolje iz dvoboja između Dankinje Caroline Wozniacki i Britanke Naomi Broady.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije je prolazak u 3. kolo turnira tenisača izborio Marin Čilić 3-6, 6-1, 6-4, 6-4 pobjedom protiv Austrijanca Andreasa Haider-Maurera, a u 3. kolu naš će najbolji igrač odmjeriti snage s Čehom Tomašom Berdychom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.