Site icon narod.hr

Kopić nakon poraza: Livaja je bitan kotačić Hajduka

kopić

Foto: fah

U najvećem hrvatskom derbiju Hajduk je na Maksimiru svladao Dinamo s 2:0. Novi trener Modrih Željko Kopić tako neće po dobrome pamtiti debi na klupi Modrih na kojoj je zamijenio Damira Krznara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Imali smo pripremu utakmice s idejom igre da uđemo s maksimalnom razinom energije, intenziteta, kvalitetnim duelom i da nakon toga uspostavimo posjed. No, u tim nekim situacijama nismo bili na dovoljno dobroj razini, tek krajem prvog poluvremena smo uspjeli doći do kvalitetnijih situacija kroz igru. Da bi taj dio popravili, napravio sam dvije izmjene u poluvremenu, rekao je Kopić na konferenciji za medije nakon utakmice.

Hajduk je slavio golovima Livaje u 60. minuti i Sahitija u sučevoj nadoknadi.

– Dobili smo gol iz jedne od standardnih situacija Hajduka, dijagonala i duga lopta preko zadnje linije koju nismo kvalitetno branili. Nakon toga smo imali nekoliko kvalitetnih situacija koje nismo realizirali i u trenucima kad smo preuzeli maksimalni rizik dobili smo taj drugi gol. Čestitam Hajduku na pobjedi, rekao je Kopić, koji je u karijeri vodio i splitsku momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko će vremena trebati da se posloži momčad Dinama?

– Vidljivo je da ekipa ima svoje probleme, prostora za trening, za neke posebne mehanizme u igri jednostavno nema. Imamo još četiri utakmice do kraja (polusezone) koje preko karaktera i kvalitete koju imamo, trebamo napraviti sve da izguramo na što kvalitetniji način. Igra čak nije toliko loša, ali je problem realizacija, smatra Kopić.

– Hajduk je danas izgleda dobro, a mi u nekim situacijama u kojima smo trebali reagirati kvalitetnije, nismo bili na toj razini, a ni realizacija nije bila dovoljno dobra kako bi se vratili u utakmicu i preokrenuli rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se kao da su igrači ‘potonuli’…

– Nogomet je igra u kojoj psihološki moment i mentalno stanje igrača mora biti na pravoj razini kako bi se ekipa nametnula. Mi smo u ovih dva, tri dana koliko smo zajedno, obavili dosta razgovora, ali jednostavno nismo uspjeli popraviti taj segment.

O Marku Livaji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Odigrao je dobru utakmicu, Hajduk je izgledao dobro, imaju dobre mehanizme u igri, Livaja im je jako bitan kotačić i u izgradnji napada i u realizaciji, odigrao je dobru utakmicu, ponovio je strateg Modrih, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version