Site icon narod.hr

Košarkaš objasnio zašto se odbija cijepiti: ‘Radi se o slobodi izbora’

Foto: fah

Kyrie Irving dao je objašnjenje o odbijanju cjepiva protiv koronavirusa. Njujorške su vlasti zabranile treninge i nastupe i sportašima koji se ne cijepe, pa su Netsi poručili da ne računaju na svog košarkaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kyrie je donio osobnu odluku, mi poštujemo njegovo pravo na izbor. Trenutno ga njegov odabir sprječava u tome da bude punopravni član našeg tima, a mi nećemo dozvoliti nikome da u timu sudjeluje djelomično. Odlučili smo da on neće trenirati s nama ni igrati za nas dok ne bude punopravni dio momčadi”, izjavio je generalni menadžer Netsa Sean Marks.

Irving je na Instagramu napisao što misli:

“Radim ono što je za mene najbolje, a ako je to razlog da me se demonizira i ako ću zbog toga snositi posljedice, u redu. Ne želim se odreći svoje strasti, ljubavi i sna zbog ovoga.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pa što? Ne radi se o novcu, nikad se o njemu nije ni radilo. Radi se o izboru onog što je najbolje za sebe. Mislite li da ja želim izgubiti novac? Ponovit ću još jednom. Ne radi se o Netsima, organizaciji, NBA ligi ili politici. Radi se o slobodi izbora”, rekao je Irving.

“Neću se umiroviti i povući iz igre na ovakav način. Puno je toga što se još mora napraviti i puno je mladih igrača koje treba inspirirati. Znam da žele biti bolji od mene”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version