Kovačić prvi put igrao u finalu i osvojio četvrtu Ligu prvaka

Foto;: Twitter

Mateo Kovačić postao je s Chelseajem prvak Europe. Igrao je posljednjih 15 minuta u pobjedi londonskog kluba u finalu Lige prvaka protiv Manchester Cityja (1:0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Osvojiti Ligu prvaka je impresivno. S Real Madridom sam to ostvario tri puta, ali, nažalost, niti jednom nisam igrao u tim finalima. Unatoč tome, bio sam tamo. A ekipa je ta koja pobjeđuje. Pobjeđujemo i gubimo svi, kao ekipa. Nastup u finalu bi mi mnogo značio”, izjavio je 27-godišnji Kovačić uoči finala.

Hrvatska zahvaljujući sjajnim nogometašima od 2013. svake godine ima osvajača Lige prvaka, a Kovačić je ovaj niz produljio i devetu sezonu.

Prvo je Mario Mandžukić 2013. godine slavio s Bayernom, a nakon njega Luka Modrić s Realom i Ivan Rakitić s Barcelonom. Nakon toga su triput zaredom najbolji u Europi bili Luka Modrić i Mateo Kovačić pa je Liverpool s Dejanom Lovrenom prekinuo dominaciju Reala 2019. godine. Prošle godine je Ivan Perišić s Bayernom u finalu bio bolji od PSG-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.