Kovačić: Teško je ući u Lukine kopačke

Foto: HNS

Mateo Kovačić bio je jedan od najboljih pojedinaca u hrvatskoj momčadi tijekom moskovskog remija s Rusijom na otvaranju “rujanske trilogije” u nastavku kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačić će i u sutrašnjem dvoboju sa Slovačkom biti jedan od važnijih čimbenika za uspjeh Vatrenih u Bratislavi.

“Odmorili smo se, morali smo, jer brzo dolazi nova utakmica. Sutra je već taj dan. Uspjeli smo se osvježiti koliko smo mogli, a dojmovi poslije Rusije… Mislim da bod u Rusiji nije loš, iako se, naravno, uvijek može bolje. U Rusiji nam je nedostajao gol, odigrali smo dobru, čvrstu utakmicu, ali smo u završnici trebali biti malo konkretniji, stvoriti više prilika. Nadam se da ćemo u tom segmentu biti puno bolji u Bratislavi i uzeti tri boda, a bodovi se ne mogu uzeti ako ne zabiješ gol. Hrvatska uvijek teži pobjedi, ali moramo biti zadovoljni bodom iz Moskve. Uostalom, sutra u Bratislavi imamo novu priliku uzeti sva tri boda, ističe Kovačić, koji je očekivao neizvjesnu situaciju u skupini H.

“Očekivao sam da će biti dosta zgusnuto, uostalom to za nas nije ništa novo. Uvijek smo u kvalifikacijama imali neku vrstu borbe, ali sutra i u utorak imamo priliku uzeti dosta bodova i učvrstiti svoju poziciju na vrhu. Mi smo reprezentacija koja želi pobjeđivati, ali ovo nisu lagana gostovanja, Rusija i Slovačka su dobre reprezentacije. Slovačka je kompaktna, s odličnim pojedincima, pogotovo u veznoj liniji. Čeka nas teška bitka na sredini terena, ali spremni smo na borbenu utakmicu. Došli smo u Bratislavu po tri boda”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Slovacima sve najbolje…

“Ne bih se osvrtao na prijašnje utakmice Slovačke i Hrvatske, svaka nova utakmica prilika je da pokažemo nešto novo. Okrenuti smo sutrašnjoj utakmici, gledali smo igru slovačke momčadi protiv Slovenije, igrali su dosta dobro i zaslužili pobijediti. Bit će teško, ali tu smo da bismo odigrali pravu utakmicu”.

U Modrićevu odsustvu Mateo se nameće kao prva opcija u ulozi glavnog kreatora igre Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Luku je nemoguće nadomjestiti, to možemo jedino kolektivom i to tako da svatko od nas pruži dvadeset posto više na terenu. U njegove kopačke je teško ući, Luka nam nedostaje kao vođa i kapetan, ali koga nema, bez njega se može i mora. Na žalost, ovaj put moramo bez njega. Što je rekao Luka poslije Rusije? To će ostati između nas, ali i on, i mi znamo da smo mogli bolje. Pokušat ćemo protiv Slovačke biti bolji”.

Mateo je komentirao i objavu završetka karijere Marija Mandžukića.

“Na žalost, Mario se oprostio, iako sam htio da još igra. Što reći o njemu, a da se ne zna… Možemo mu se samo zahvaliti na svemu što je dao za hrvatski nogomet i hrvatsku reprezentaciju. On je pravi primjer kako nastupati za sveti dres, davati sve od sebe na svakom treningu i utakmici. Želim mu svu sreću u budućnosti”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.