Kovačić: Želimo prvo osvojiti broncu, pa razmišljati o dočeku

kovačić
Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra od 16 sati ide u borbu za novu medalju sa svjetskih prvenstava. Protivnik Vatrenih na stadionu Khalifa bit će Maroko, reprezentacija s kojom smo i otvorili prvenstvo u Kataru. Borbu za broncu najavio je Mateo Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razočarani nakon poraza u polufinalu, ali sutra po medalju:

– Velika je stvar što smo ušli među 4, pokazali smo da tu pripadamo. Naravno da smo bili tužni, ali ovaj put nažalost nije išlo i naš fokus je na utakmicu sutra. Za nas je to veliko finale i dat ćemo sve od sebe da donesemo nagradu kući.

Osvrt na 98′ i prvi veliki uspjeh za hrvatski nogomet:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– 1998 pamtimo je svi koliko je to bila velika stvar za Hrvatsku i koliko smo se ponosili s tim, a mi koji smo poslije igrali za reprezentaciju smo se samo nadali da budemo u toj prilici da budemo u polufinalu i borimo se za medalju. Ovo je već drugi put u 4 godine da imamo prilike otići kući s medaljom i to je stvarno velika čast i dat ćemo sve od sebe da to ostvarimo.

O Maroku

– Mi smo znali i prije prvenstva da će Maroko biti ozbiljan protivnik i prava momčad i to se pokazalo. Došli su do velikog polufinala i sad borbe za treće mjesto i očekuje nas opet jedna teška utakmica jer oni su narod koji daje sve od sebe i to se vidjelo kroz ovaj turnir. Uz to su narod koji ima veliki nogometni talent. Bit će teška utakmica, već ih malo bolje poznajemo i sigurno da ćemo to sve skupa dobro analizirati i pokušati odigrati dobru utakmicu.

Mateo nije htio pričati o dočeku, fokus je na sutra:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Naš fokus je na utakmicu sutra pa ćemo onda razmišljati o dočeku, ali sigurno da su ljudi ponosni na nas i mi se želimo vratiti u Zagreb s broncom ali prije toga treba pripremiti se dobro danas i sutra i odigrati dobru utakmicu.

Kovačić je jedan o najboljih u Kataru, puno mu je pomoglo iskustvo iz Rusije:

– Imao sam 2018 drugačiju ulogu i puno sam učio od te 2018. imao sam čast gledati Luku, Raketu i Mandžu kako doživljavaju i kako se bore i pripremaju za to svjetsko prvenstvo i u te 4 godine sam razmišljao kako ću i ja kao i oni biti vođa ekipe i biti spreman, i jednostavno mi je bila čast učiti od njih i zahvaljujem se njima što su me naučili kao se treba boriti za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponos zbog rezultata

Cilj je bronca, tek onda krećemo razmišljati o drugim stvarima, ponavlja je Mateo:

– Ne bi komentirao kako će biti za 4 godine i kako ćemo se kvalificirati. Nama je najbitnije sutra da odigramo dobru, pravu utakmicu. i da damo sve od sebe, da bronca bude s nama i da se vratimo kući sretni i ponosni.

Obje reprezentacije trebaju biti ponosne na ovaj rezultat:

– Mislim da afričke ekipe su uvijek teške i uvijek mogu stvoriti probleme i igrati dobar nogomet. Drago mi je da je Maroko otišao ovako daleko i pokazao da su sjajna ekipa. S kolegom Ziyechom sam bio u kontaktu i prije i za vrijeme prvenstva. Svi su mislili da ćemo se vratiti prvi, ali došli smo do samog kraja. mislim da i ja i on smo ponosni na ono što su napravile naše reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mateo smatra da tika – taka nije izumrla

– Teško mi je na to odgovoriti jer sam ljubitelj tika-take i volim taj stil nogometa. Sigurno da se pokazalo u nogometu da brzina puno znači, … Da to donosi trofeje tako da je svaka utakmica i prvenstvo donosi nešto novo. Nije sigurno izumrlo ali da kontranapad,kompaktnost, čvrstina nešto što dolazi to je sigurno presudno.

Senatori poput Luke, Dejana i Perišića puno znače:

– Ovi stariji su opet pokazali koliko znače ovoj reprezentaciji kako su odigrali ovo Svjetsko tako da to što su s nama puno znači. Mi mlađi, ja više nisam među njima, ali ja se nadam da koriste priliku i da uče i upijaju svakog dana i da će jednog dana doći i biti na ovom mjestu.

Maroko ima sjajnu podršku svojih navijača, ali Mateo ističe i da su naši fantastični:

– Navijači su bili fenomenalni i to su marokanski navijači zaslužili jer su igrali, borili se sjajno, ali m ćemo također imati našu podršku. Naši navijači su uvijek tu i hvala im na tome i nadam se da ćemo skupa otiči po tu broncu. Nebi se složili da su u prednosti radi toga, naši navijači su također jako glasni i bit će izjednačeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.