Kovačićev transfer najveći je u našoj povijesti, srušio onaj Luke Modrića

I dok su njegovi uskoro bivši suigrači igrali prijateljski dvoboj s AEK-om, Mateo Kovačić, koji je na pragu prelaska u Real Madrid, promatrao ih je s klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prijateljskog dvoboja, koji je završio bez pogodaka, trener Roberto Mancini potvrdio je odlazak hrvatskog reprezentativca u Kraljevski klub.

“Žao nam je što Kovačić odlazi. Postoje pravila koja se trebaju poštovati, kao na primjer financijski Fair play. Svi smo žalosni, i ja i predsjednik i suigrači…”, rekao je Mancini, piše HRT.

Prema pisanju španjolskih i talijanskih medija, završni pregovori oko prelaska Kovačića odradit će se u ponedjeljak u Madridu. Odšteta navodno još nije dogovorena. Inter je dosad najviše zaradio pri odlasku Zlatana Ibrahimovića u Barcelonu (69 milijuna eura) i Ronalda u Real Madrid (45 milijuna eura).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski mediji, predvođeni Gazzettom dello Sport, tvrde da je transfer Kovačića, za kojega su bili zainteresirani i Liverpool i AC Milan, gotova stvar. Kovačić iznenađujuće ide u Real Madrid, klub koji se dosad gotovo i nije spominjao u kontekstu interesa za hrvatskog veznjaka.

Tako je Real djelovao ekspresno i u svojevrsnom blitzkriegu na Kovačića ponudio više od drugih pretendenata. Spominje se svota između 30 i 35 milijuna eura, plus pet milijuna bonusa, a dva kluba su već postigla okvirni dogovor, ostalo je samo usuglasiti detalje. Liverpool navodno nije htio platiti više od 25 milijuna, a Inter je tražio više i tek je Real zadovoljio njegove zahtjeve.

Kovačić je obaviješten o pregovorima i izrazio je spremnost za prelazak u Real, piše talijanski list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inter je za Kovačića tražio 40 milijuna eura, Real je pristao na 35,5. Tu cifru spominju gotovo svi talijanski mediji, a transfer bi se s bonusima mogao popeti na 40 milijuna eura što nitko nikad nije platio za hrvatskog igrača. Kovačić je srušio Modrićev transfer iz Tottenhama u Real. Madriđani su Spursima 2012. platiti 30 milijuna eura.

Ne samo to, Mateo je s 21 godinom na leđima ušao u povijest Intera kao treći najveći transfer kluba s Meazze nakon Zlatana Ibrahimovića i Brazilca Ronalda.

U dogovor bi mogao biti uključen Realov branič Fabio Coentrao, koji je velika želja trenera Intera Roberta Mancinija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se transfer finalizira, hrvatski reprezentativni veznjak će nakon dvije i pol godine u Interu promijeniti klub i pridružiti se suigraču iz nacionalne vrste Luki Modriću u Madridu. Ujedno bi postao peti Hrvat u povijesti u dresu Kraljevskog kluba, u kojemu su prije Modrića bili Robert Prosinečki, Davor Šuker i Robert Jarni.

Kovačić je dosad sakupio 21 nastup za reprezentaciju i postigao je jedan pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.