Kraj ere Marcela Lippija: Bila je to jedna lijepa nogometna priča

Foto: snimka zaslona

Legendarni 72-godišnji talijanski nogometni stručnjak Marcelo Lippi otišao je u mirovinu. Naime, Lippi je godinu dana bio bez angažmana te je danas odlučio reći zbogom trenerskoj karijeri, koja je bila duga i uspješna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Definitivno sam završio s treniranjem. Istina je, dosta je bilo”, rekao  je Lippi, koji je vrhunac svoje karijere dostigao na Svjetskom prvenstvu 2006. godine u Njemačkoj, na kojem je Italija pod njegovim vodstvom postala svijeta. U finalu su pobijedili Francusku predvođenu Zinedine Zidaneom, Od tada do danas Italija nije bila bi blizu svjetskom nogometnom vrhu, a na SP-u u Rusiji 2018. godine Talijana nije ni bilo.

“Možda bih mogao biti koristan u drugim ulogama, ali ništa prije proljeća”, poručio je Lippi.

Podsjetimo, Marcelo Lippi je velike rezultate imao i s Juventusom. Naime, Staru damu je u dva navrata kao trener vodio, Lippi je posljednji trener koji je s Juventusom osvojio Ligu prvaka, bilo je to 1996. godine.  Lippi je trenirao i Inter te Napoli, posljednjih je godina dana radio u Kini te je vodio kinesku nogometnu reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.