Site icon narod.hr

Krajan: ‘Ždrijeb po našoj volji, Borna je priželjkivao odmor’

Foto: fah

“Ćiliću je bilo svejedno je li igra prvi ili drugi, ali je Borna priželjkivao da zbog odmora, jer je zadnji stigao iz Amerike, igra drugi meč i tu nam je ždrijeb išao malo na ruku“, komentirao je ždrijeb četvrtfinala Davis cupa Hrvatska – Kazahstan u Varaždinu hrvatski izbornik Željko Krajan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meč između Hrvatske i Kazahstana u petak u 14 sati u varaždinskoj sportskoj dvorani Arena otvorit će prvi hrvatski reket Marin Čilić protiv Dmtrija Popka,a potom će na teren Borna Ćorić i prvo ime kazahstanske reprezentacije Mihail Kukuškin. U subotu će u 15 sati parove igrati Ivan Dodig i Nikola Mektić protiv Timura Habibulina i Aleksandra Nedovjesova.

Kuglicu s Čilićevim imenom, odlučivši tako da svjetski broj tri otvara dvoboj Hrvatske i Kazahstana s Popkom, izvukao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

“Nisam gledao Dmtrija (Popka) uživo, ali jesam snimke. Talentiran je igrač i ima budućnost. Meni je ovo važan meč, bit ću ozbiljan u pristupu, odigrati najbolje što mogu. Znamo koliko za obje reprezentacije znači meč, i bit će zanimljivo“, rekao je Čilić i dodao da respektira kazahstanski tim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Bili su vrlo dobri u zadnjih pet-šest godina, nisu lak protivnik. Njihova strast za igranjem za svoju zemlju je vrlo velika i to su pokazali protiv nekih velikih reprezentacija. Bit ćemo maksimalno ozbiljni u ovom meču“, najavio je Čilić.

Ćorić, drugi hrvatski reket, dvaput je gubio od svog prvog protivnika Kukuškina.

„Stalno me podsjećaju da sam od njega dvaput izgubio na zemlji. On igra drukčiji tenis i trebalo mi je malo da se priviknem. Bilo je to prije dvije-tri godine. Ja sam sad drukčiji igrač, kao i on, ali sada igram dosta dobar tenis i pun sam samopouzdanja“, rekao je Ćorić u očekivanju prvih mečeva varaždinskog dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju pobjede Hrvatska bi reprezentacija u rujanskom polufinalu Davis Cupa, ponovo na svom terenu, igrala protiv pobjednika dvoboja SAD i Belgije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version