Krenula akcija Wales, izbornik Dalić poručio: ‘Nemamo puno izbora nakon onog poraza u Mađarskoj’

Foto: fah

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom novi su veliki izazovi, naime, nakon neočekivanog poraza u Budimpešti protiv Mađarske Hrvatska će se morati žestoko boriti za plasman na Europsko prvenstvo. U lipnju prvi protivnik Vatrenima u Osijeku je Wales, naravno, imperativ pobjede nameće se sam po sebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić kao jedan od najvećih problema uoči utakmice proti Walesa u Osijeku navodi rani termin, naime, igra se u 15 sati. ”Kad to vidim, zabrinut sam. Pamtim utakmicu sa Senegalom, bilo je jako vruće, a igralo se u 18 sati, nismo dobro izgledali, nismo se dobro prilagodili”, kazao je Dalić. Iako je Hrvatska daleko kvalitetnija od Walesa neće biti nimalo lako, teško je igrati pod pritiskom, kad vas poput omče steže imperativ pobjede.

Nova imena su Dario Melnjak i Filip Benković. Je li riječ o iznenađenjima na popisu izbornika?

”Melnjak je lijevi bočni, na toj poziciji u posljednje vrijeme imamo dosta problema. On igra dobro i želimo ga vidjeti. Benković je imao dobru sezonu u Celticu i smatramo da može pomoći. To je način na koji smo željeli pojačati momčad, s nekim novim igračima. Nismo ih zvali napamet, nego smo sve provjerili i vjerujem da nisam pogriješio”, poručio je Dalić za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo već kod iznenađenja i poziva igračima recimo kako je Dalić pozvao Miju Caktaša, koji u Hajduku ovog čudnog proljeća pokazuje zavidnu formu, ali i Josipa Posavca i Milu Škorića koji će se priključiti za utakmicu s Tunisom, oni su na pretpozivu.

Kako Dalić vidi susret s Walesom u Osijeku?

”Čeka nas teška utakmica. Imamo loša iskustva s ovim terminom, ali nemamo puno izbora nakon onog poraza u Mađarskoj. Nadam se da će svi igrači na pripreme doći spremni. Imamo dosta problema, neki nisu standardni u svojim klubovima, neki nisu u formi, neki su ozlijeđeni, kao sad Rebić i Vlašić. Vidjet ćemo što je s njima, koliko je ozbiljno. Nekima odmor dobro dođe, znam da je i kraj sezone, da su mislima svi već na odmoru, da su iscrpljeni. Ali, nema puno tih utakmica do kraja, moraju biti pravi protiv Walesa.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da Lovre Kalinić ne brani u klubu kao nova reprezentativna jedinica nameće se Dominik Livaković?

‘Kalinić je nakon Mađarske otišao na operaciju, ali sad je u punom je treningu. To nije najbolja vijest, naravno. Kad dođe na okupljanje, vidjet ćemo kakva je situacija s njim, ne bojim se tog problema vratara, to ćemo riješiti.”

Hrvatskoj bi protiv Walesa mogao posao biti olakšan i zbog najava koje govore da Ramsey neće igrati, s druge strane njihov najbolji igrač, zvijezda Reala, Gareth Bale, više bavi nekim drugim stvarima nego nogometom. Međutim, Wales nije uputno podcijeniti, iako to nije ona ista reprezentacija kakvu smo gledali prije tri godine na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić nema dvojbe, poziva na oprez. Gosti će biti motivirani protiv vice prvaka svijeta.

”Wales će doći motiviran, možda je dobro da im glavni igrači nisu u formi, ali reprezentacija je posebna priča, svatko ima svoj motiv. Bale će imati prostor, jer ćemo imati posjed, no probat ćemo spriječiti njihove kontranapade. Međutim, Wales nisu samo Ramsey i Bale, ne smijemo se tješiti da je netko igrao ili nije igrao, ovo je reprezentacija i bit će to sasvim drugačija utakmica”, tvrdi hrvatski nogometni izbornik.

Podsjetimo, momčad se u Splitu okuplja 29. svibnja, dva dana nakon toga gostuju Vatreni na velikoj pučkoj fešto u Omišu. Tamo će Hrvatska doći bez trojice ključnih igrača. ‘‘Neće biti Lovrena koji igra finale Lige prvaka, Kovačića koji je u finalu Europske lige i Rakitića koji ima finale Kupa. Svi ostali bit će u Omišu”, poručio je izbornik.

Dakle, akcija Wales, koja će, vjerujemo uspješno (pobjedom) završiti 8. lipnja na stadionu Gradski vrt u Osijeku, krenula je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.