Kriechmayr pobjednik superveleslaloma u maglovitoj Val Gardeni

Foto: fah

U talijanskom zimovalištu Val Gardeni danas se vozio superveleslalom skijaša, treći ove sezone u Svjetskom kupu, a pobjedu je odnio Austrijanac Vincent Kriechmayr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriechmayru je to peta pobjeda u karijeri i prva nakon spusta u Wengenu u siječnju ove godine, piše HRT.

Utrka je zbog magle i slabe vidljivosti bila nekoliko puta prekidana.

Organizatori utrke na legendarnoj stazi Sasslong imali su velikih problema s vremenom, točnije lošom vidljivosti zbog koje je utrka nekoliko puta morala biti prekinuta. Nakon zadnjeg prekida organizatori su odlučili službenima proglasiti rezultate nakon što se niz stazu spustilo 48 skijaša od ukupno 64 prijavljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo mjesto iza Kriechmayra osvojio je Norvežanin Kjetil Jansrud koji je zaostao samo pet stotinki, a treći je bio Nijemac Thomas Dressen s 22 stotinke zaostatka za pobjednikom.

Kriechmayr je ovom pobjedom preuzeo i vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa preskočivši Francuza Alexisa Pinturaulta. Austrijanac sada ima 312 bodova, a Francuz je ostao na 264 boda.

Na trećem mjestu s 257 bodova je Kriechmayrov sunarodnjak Matthias Mayer, koji je u prva dva superveleslaloma bio na postolju. U Lake Louiseu je pobijedio, treći je bio u Beaver Creeku, a utrku u Val Gardeni završio je na 11. mjestu (+0.59).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriechmayr vodi i u poretku superveleslaloma sa 196 bodova, a slijede Mayer sa 184 te Aleksander Aamodt Kilde sa 156.

U subotu je u Val Gardeni na rasporedu spust, a potom skijaši sele u obližnju Alta Badiju, gdje bi se u nedjelju trebao voziti veleslalom, a u ponedjeljak paralelni slalom.

REZULTATI:
1. Vincent Kriechmayr (AUT) 1:13.84
2. Kjetil Jansrud (NOR) 1:13.89
3. Thomas Dressen (NJE) 1:14.06
4. Mauro Caviezel (ŠVI) 1:14.19
5. Dominik Paris (ITA) 1:14.20
6. Hannes Reichelt (AUT) 1:14.22
7. Johan Clarey (FRA) 1:14.38
7. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) 1:14.38
9. Beat Feuz (ŠVI) 1:14.39
10. Adrien Théaux (FRA) 1:14.42
11. Matthias Mayer (AUT) 1:14.43

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.