Krznar: ‘Slaven je momčad za respekt’

Zagreb, 18.4.2021 - Utakmica 29. kola Prve HNL Dinamo - Istra 1961. Na slici trener Dinama Damir Krznar. Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

U dvoboju 32. kola HNL-a Slaven Belupo u subotu u 17 sati na svom travnjaku dočekuje Dinamo. Bit će to njihov čak peti međusobni dvoboj ove sezone, tri puta igrali su u prvenstvu i jednom u Kupu. Koprivničani su Dinamo iznenadili u prvom dvoboju odigravši u Zagrebu 3:3, no uslijedile su tri pobjede Modrih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Vraćamo fokus na naše, kako uvijek ističemo, najvažnije natjecanje. U vrlo dobroj smo poziciji, imamo četiri boda prednosti u odnosu na najbližeg pratitelja, a imamo i utakmicu zaostatka. Ali, naravno, tu prednost treba održati, po mogućnosti i povećati. Prva sljedeća utakmica uvijek je najteža i najzahtjevnija, a to je u ovom trenutku ona protiv Slavena Belupa. Respektiramo koprivničku momčad, pomrsila je račune u ovom prvenstvu i nama i drugima tako da smo iznimno oprezni, ali ujedno i odlučni završiti utakmicu na najbolji način, s tri boda, rekao je trener Dinama Damir Krznar.

O Koprivničanima je rekao:

– Jasno je da tu nema velikih nepoznanica, te dvije utakmice apsolvirali smo na najbolji način, što je ujedno i temelj na kojem gradimo samopouzdanje i vjeru da i ovaj put možemo do željenog cilja. No, s obzirom na ritam i činjenicu da nam je svaka utakmica odlučujuća i psihološki dosta teška, jasno je da je pred nama zahtjevan zadatak. Slaven Belupo vrlo je dobro organizirana momčad, osobito u defenzivi. Imaju fantastičan blok s petoricom igrača uz vrlo dobar trojac u veznom redu koji je i motor cijelog sastava. Tu je i napadački dvojac koji jako dobro u startu sprečava organizaciju suparničkog napada. Momčad su za svaki respekt, imaju snage pružiti veliki otpor i sigurno ćemo vrlo ozbiljno i studiozno pristupiti Slavenu i krenuti punom snagom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krznar ne može računati na kartonirane Brunu Petkovića i Bartola Franjića, a zbog istog razloga na drugoj strani nema napadača Ivana Krstanovića.

– I njima i nama nedostaju igrači koji su iznimno važni u završnici akcija. Najveći je problem, dakako, što će nam izostati i Petković kao i nedovoljno oporavljeni Mario Gavranović, ali mislim da imamo rješenje i za tu situaciju. Jedva čekam utakmicu da vidimo kako će funkcionirati to što smo pripremili. Izostat će, dakle, Petković i Franjić zbog žutih kartona, kao i ozlijeđeni Gavranović i Sadegh Moharrami, a svi ostali su spremni, zdravi, odmorni i raspoloženi, zaključio je trener branitelja naslova, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.