Debakl u kvalifikacijama za Euro Bosne i Hercegovine još jednom je pokazao kakva je to zapravo reprezentacija

Foto: fah

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, koje su nedavno neslavno završile za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i izbornika Roberta Prosinečkog, još jednom su potvrdile kakva je to zapravo reprezentacija. Naime, nekoliko svjetskih zvijezda u današnjem nogometu ne jamči ništa. naprotiv. BiH nije, niti je ikad bila u pravom smislu te riječi, momčad kakva je primjerice Hrvatska, s kojom se vole uspoređivati i na čije je uspjehe cijela ta njihova ”regija” napadno ljubomorna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz sjajnog trenera, idealnu logistiku, mir u kući, podršku medija, da biste postali momčad morate imati navijače i motiv. Morate znati zašto igrate i morate biti svjesni da velika većina, iako to nikada ne mogu biti svi, cijeni to što radite i za što se borite. To nikad nije bio slučaj u BiH.  Bosna i Hercegovina država je koja uopće ne funkcionira. uostalom, zar nije sad već dosta davno glavni šerif tzv. Republike Srpske, Milorad Dodik, poručio zašto ne navija za BiH i za koga navija, a on je član nekakvog predsjedništva te države, dakle, najviši državni dužnosnik?

I dok se politika (bošnjačka i tzv građanska, a u stvari opet bošnjačka) u Sarajevu prema Hrvatima iz Herceg Bosne odnosi kao prema neželjenoj manjini, dok im nameću predstavnike i dok im ih biraju, teško je vjerovati da će Hrvati reprezentaciju BiH staviti ispred Vatrenih, čak ni u idealnim uvjetima to ne bi napravili, a kamoli u uvjetima nevjerojatnih poruka koje od strane bošnjačkih političara dolaze prema Hrvatima.  U takvoj atmosferi nekoliko zvijezda ne može napraviti ništa. Reprezentacija najvažnije utakmice igra u Zenici i gdje još?

Nakon debakla u kvalifikacijama  na svom Facebook profilu oglasio se kapetan reprezentacije BiH Edin Džeko, koji očito nije shvatio u čemu je problem, a problem je u katastrofalnoj politici bošnjačkih stranaka, ali i u politici koju vodi jedan dio predstavnika hrvatskog naroda u BiH, kao i, naravno,  u postojanju Republike Srpske, tvorevine nastale na genocidu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iza nas su još jedne kvalifikacije u kojima smo mogli i morali mnogo više. Znam da su svi razočarani, jer sam i ja sam razočaran kao navijač i kao igrač i kao kapetan. Imam 33 godine i jedina neispunjena želja, jedini neispunjeni san je da sa svojom reprezentacijom igram na Europskom prvenstvu.

Kroz kvalifikacije nismo uspjeli u tome i nećemo se lagati – bili smo loši. Podbacili smo i nismo sretni zbog toga. Nismo bili na našem nivou, nitko od nas i nismo zaslužili plasirati se na Europsko prvenstvo. Možemo danima pričati zbog čega je to bilo tako. Činjenica je da nismo uspjeli, ali i da imamo novu šansu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajde da zaboravimo na sve što se događalo i da kroz par mjeseci, kada nas očekuje utakmica doigravanja, svi zajedno pokušamo ostvariti plasman na Euro. Kad kažem svi zajedno, mislim zaista na sve, počevši od igrača, navijača, medija, saveza, stručnog stožera, svih nas skupa, jer samo kao tim, koji podrazumijeva sve nabrojane, možemo uspjeti.

Moramo stvoriti pozitivnu energiju, jer svi imamo zajednički cilj i svi volimo BiH. San nas igrača je da igramo velika natjecanja, a mnogima od nas bliži se i kraj karijere, ne želim da se sutra pogledamo u ogledalo i shvatimo da smo propustili ispuniti naše snove.

Kao kapetan, kao igrač, kao navijač jedne i jedine naše domovine, obećavam da ću, zajedno sa svojim suigračima, na terenu dati sve od sebe da ostvarimo plasman, ali treba nam vaša pomoć. Toliko puta ste nas bodrili, toliko puta bili naš vjetar u leđa, ali često smo vas znali iznevjeriti, kako vas, tako i sami sebe. Svi zajedno trebamo vjerovati da je uspjeh moguć i svi zajedno trebamo koračati ka istom cilju – plasmanu na Euro, jer mi to možemo, jer ćemo mi to pokušati zaslužiti na terenu, ostavljajući srce za BiH”, napisao je Edin Džeko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.