Kylian Mbappe uspio srušiti Messijev rekord u Ligi prvaka

epa08873050 Paris Saint Germain's Alessandro Florenzi (R) gives thumbs up to his teammate Neymar Jr (L) for offering a penalty to Kylian Mbappe (C) during the UEFA Champions League group H soccer match between Paris Saint-Germain (PSG) and Istanbul Basaksehir at the Parc des Princes Stadium in Paris, France, 09 December 2020. EPA/IAN LANGSDON

Kako se i očekivalo u večerašnjoj utakmici 6. kola Lige prvaka PSG je deklasirao turski Basaksehir s 5:1 te je tako potvrdio prvo mjesto u ovoj grupi. Prva dva pogotka na utakmici zabio je jedan od najboljih nogometaša svijeta, Brazilac Neymar, a treći je pogodak djelo Kyliana Mbappea iz jedanaesterca. Francuski nogometaš ovim je golom postao najmlađi igrač koji je stigao do 20 pogodaka u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Kylian Mbappe je 20. gol zabio s 21 godinom i 266 dana, čime je srušio rekord Barcelonine zvijezde Lionela Messija koji je do 20 golova stigao s 22 godine i 355 dana. Na trećem je mjestu je bivši španjolski nogometaš te Realova legenda, Raul (22 godine i 297 dana). Na utakmici je kasnije Mbappe zabio i peti pogodak za momčad PSG-a, glede francuskih nogometaša više od njega u Ligi prvaka zabili su samo Benzema (67), Henry (50), Trezeguet (29), Griezmann (25) i Papin (22).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.