Lako protiv igrača koji je izbacio Čilića: Amerikanac Jack Sock finalom u Parizu ostao u igri za ‘masters’

Foto: fah

U finalu ATP turnira tenisača iz serije “masters 1000” u Parizu igrat će srpski igrač Filip Krajinović i Amerikanac Jack Sock.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajinović je u prvom polufinalu nadigrao Amerikanca Johna Isnera sa 6-4, 6-7 (2), 7-6 (5), dok je Sock potom bio bolji od domaćeg veterana Juliena Benneteaua sa 7-5, 6-2.

Za 25-godišnjeg Somborca Krajinovića plasman u finale Pariza je daleko najbolji rezultat u karijeri, jer će u nedjelju nastupiti u svom prvom ATP finalu. Krajinović je uoči turnira u Parizu zauzimao 77. mjesto na ATP ljestvici, najbolji plasman u karijeri bilo mu je 75. mjesto prije dva tjedna, a nastup u glavnom ždrijebu morao je izboriti kroz kvalifikacije.

Isner je prošle godine igrao u finalu Pariza, a porazom od Krajinovića ostao je bez izgleda za odlazak na završni “masters” koji će se igrati u Londonu od 12. do 19. studenoga. Za plasman na “masters” Isner je morao osvojiti turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sock je prolaskom u finale ostao jedini konkurent Španjolcu Pablu Carrenu za posljednje, osmo mjesto koje vodi u London. Ukoliko Sock osvoji turnir, on će se pridružiti Španjolcu Rafaelu Nadalu, Švicarcu Rogeru Federeru, Nijemcu Alexanderu Zverevu, Austrijancu Dominicu Thiemu, našem Marinu Čiliću, Bugarinu Grigoru Dimitrovu i Belgijancu Davidu Goffinu kao osmi sudionik “mastersa”, dok bi u slučaju Sockova neuspjeha osmi sudionik završnog turnira postao Carreno.

POLUFINALE:

Filip Krajinović (Srb) – John Isner (SAD/9) 6-4, 6-7 (2), 7-6 (5)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jack Sock (SAD/16) – Julien Benneteau (Fra) 7-5, 6-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.