Site icon narod.hr

Legenda njemačkog nogometa: ‘Hrvatski duh i njemačka disciplina, moguće je da Hrvatska bude i prvak svijeta’

Foto: Snimka zaslona

Legendarni njemački reprezentativac Jürgen Kohler, inače jedan od najboljih braniča svih vremena, dao je veliki intervju za gol.hr. U tom je intervjuu bilo riječi o svemu, puno je tema prokomentirano, analizirano, govorilo se, naravno, o njemačkom nogometu, Bayernu, PSG-u, Realu… Dakako, nama je najvažnije i najzanimljivije ono što je Kohler kazao o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, svjetskim doprvacima te općenito hrvatskom nogometu. Kohler je, podsjetimo, igrao u četvrtfinalu SP-a 1998. godine protiv Hrvatske, Vatreni su deklasirali Njemačku s 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kakvo je njegovo viđenje hrvatske nogometne reprezentacije, u povijesnom i trenutačnom smislu, Kohler je rekao:

”Hrvatska je velika nogometna nacija, ne samo u zadnje vrijeme nego kroz duži period. Posljednja velika generacija pokazala je da je Hrvatska nogometna sila. To se mora reći. Za mene je uvijek među top 10 reprezentacija. Nogometna reprezentacija države od 4 milijuna stanovnika, i s oko dva milijuna u dijaspori, ako na griješim, plasira se na skoro svako veliko nogometno natjecanje i tamo u pravilu bude konkurentna.”

Hrvatska  na velikim natjecanjima…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svatko će na Euru ili Mundijalu reći da na Hrvatsku treba ozbiljno računati. To je samo dokaz da je prepuna talentiranih igrača koji su izvedeni na pravi put. Mislim da Hrvati mogu još bolje razviti taj usađeni nogometni talent. Ima tu još prostora, imam osjećaj da tu još nije izvučen maksimum”.

Kohler o ”hrvatskom duhu i njemačkoj disciplini”

“Tko zna, možda se jednom dogodi da se poklopi hrvatski nogometni talent s njemačkim pristupom. Kad bi se spojila ta dva mentaliteta, hrvatski duh i njemačka disciplina, moguće je da Hrvatska bude i prvak svijeta. Zašto ne? Hrvatska je dokazala da je za to sposobna na zadnjem Svjetskom prvenstvu. Imam osjećaj da Hrvatska ima snage i mogućnosti napasti tu titulu, možda ne sad odmah, ali kroz određeno vrijeme. Uvijek treba jedan period da se osvježi momčad, da dođu novi igrači koji će opet zaigrati u velikim klubovima”, poručio je bivši njemački reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version