Site icon narod.hr

Legendarni Ćiro o ‘vrućoj’ završnici prvenstva: ‘Dinamo ne briljira, Rijeka nema pobjednički mentalitet, igrači se moraju bojati trenera…’

Foto: fah

Najuspješniji hrvatski izbornik svih vremena, trener koji je u životu vodio veliki broj klubova, zmeđu ostaloga Rijeku, Dinamo, Osijek i Hajduk, Miroslav Ćiro Blažević, prokomentirao je vruću i neizvjesnu završnicu hrvatskog prvenstva te ”mrtvu trku” za naslov Dinama i trenutno vodeće Rijeke. Ćiro smatra da Rijeka nema pobjednički mentalitet, što je, tvrdi legendarni trener, dokazala kad je propustila dvije meč lopte, najprije protiv Dinama, a onda i protiv Istre. Je li to baš tako pokazat će vrijeme, sedam kola je do kraja nikad neizvjesnije bitke za naslov, ali i za treće mjesto u ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Rijeka nema karakter, nema šampionski mentalitet. Pala je na ispitu, koji je morala položiti. Nemaju ono što šampion mora imati i to je bilo vidljivo u Puli. Nisu bili na visini zadatka i to će ih stajati naslova”, tvrdi trener svih trenera za portal 24 sata.

Modri su u prošlom kolu poraženi u velikom derbiju protiv Hajduka na Maksimiru, Rijeci je trebala pobjeda u Puli protiv Istre kako bi gotovo s obje ruke zgrabila pehar prvaka, međutim, zahvaljujući brojnim promašajima momčad s Rujevice osvojila je tek bod, što je bilo dovoljno za povećanje prednosti ispred Dinama na pet bodova. Podsjetimo,  Rijeka u posljednjem kolu, 27. svibnja, gostuje u Maksimiru. Utakmica je to koja bi mogla sve odlučiti.

“Dinamo ne briljira, ali ima iskustvo osvajanja naslova. U redu, u derbiju su podbacili, ali često u derbijima favoriti podbace, nije to ništa novo”, rekao je bivši hrvatski izbornik, koji je s reprezentacijom na SP-u 1998. osvojio treće mjesto, što je do sada najveći uspjeh hrvatskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi smatraju kako je za poraz od Hajduka najveći krivac zapravo bugarski stručnjak Ivajlo Petev koji je na klupi ostavio kreativce Antu Ćorića i Sammira. Dinamo je, ako izuzmemo Soudanija, potpuno podbacio, kao da ih utakmica nije zanimala. Nakon utakmice i debakla počelo se sve glasnije govoriti o odlasku Peteva, koji se poslije utakmice obrušio na igrače. No, ni oni njemu nisu ostali dužni, iako nisu u potpunosti izravno napali, dakako, verbalno, svog trenera.

Zašto nisu pobijedili, što će ti trener? Aha, e tu bi se zajeb.. Trener ti itekako treba, samo ne trener kojeg se igrači ne boje. Jeb… trenera kojeg se igrači ne plaše, taj bolje da i nije trener”, zaključio je ”trener svih trenera” u razgovoru za 24 sata i tako ipak stao u obranu svog kolege na klupi Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version