Site icon narod.hr

Legendarni Ottmar Hitzfeld: ”Niko Kovač je stvarno dobar trener, svaka mu čast na hrabrosti”

Foto: Snimka zaslona

Bivši hrvatski izbornik, Niko Kovač, osvojio je prošle sezone s Bayernom dvostruku krunu, međutim, gazdama najvećeg njemačkog kluba to nije bilo dovoljno. U suradnji s dijelom njemačkih medija Niku su smjenli, istini za volju iz kola u kolo, iz utakmice u utakmici, Niko je živio na rubu. Prijetilo mu se otkazom svako malo, što su njemački mediji, pogotovo Bild, stalno potencirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon teškog poraza od Eintrachta (1:5) u studenom mjesecu prošle godine Kovač je morao otići, čelnici bavarskog kluba su to jedva dočekali, pogotovo Karl-Heinz Rummenigge.  U obranu Nike Kovača stao je  legendarni Ottmar Hitzfeld, koji je u razgovoru za Sky kazao da mu nisu jasne kritike na račun bivšeg hrvatskog izbornika te je dodao da je Niko odličan trener.

”Kovač je stvarno dobar trener. Ne mislim to samo zbog duple krune u Njemačkoj, nego zbog činjenice da je postupio izuzetno hrabro. Preuzeti odgovornost i stavljati legende kuba kao što su Muller, Robben i Ribery na klupu je jako težak zadatak. Treneri s takvim pristupom uglavnom gube. Kovač je imao svoju viziju i držao se je. Svaka mu čast na hrabrosti. Zbog toga smatram da je Niko stvarno dobar trener”, kazao je legendarni 71-godišnji njemački stručnjak, koji je Ligu prvaka uspio osvojiti s Bayernom i s Borussijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version