Legendarni Petr Čech odlazi u mirovinu na kraju sezone: ‘Prošlo je 20 godina i sad je pravo vrijeme’

Foto: fah

Vratar Arsenala 36-godišnji Petr Čech objavio je u utorak kako namjerava otići u mirovinu na kraju ove sezone nakon 20 godina profesionalnog bavljenja nogometom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čech je došao u Arsenal iz Chelsea, za koji je igrao 11 sezona, 2015. i još je uvijek vlasnik nekoliko rekorda u Premier League, među kojima je najviše utakmica bez primljenog gola (202). U tri sezone (2004./05., 2006./07. i 2007./08.) za redom Čech je proglašavan najboljim vratarom Lige prvaka. Karijeru je započeo u Blšanyju, zatim je igrao za Spartu otkuda je prešao u Rennes. Nakon toga prelazi u Chelsea za koji igra od 2004. do 2015.

Za češku je reprezentaciju odigrao 124 utakmice.

“Prošlo je već 20 godina otkako sam potpisao svoj prvi profesionalni ugovor i sada osjećam da je pravo vrijeme da ću se povući na kraju ove sezone”, objavio je Čzech na svom profilu na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.