Leko o Livaji: Ili ga kazni s deset utakmica ili ga nemoj kazniti

Foto: fah

Trener Hajduka Ivan Leko održao je konferenciju za medije uoči sutrašnje utakmice za naslov Superkupa protiv zagrebačkog Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Jako smo motivirani i za prijateljske utakmice, a kamoli službene. Superkup je trofej. Svaka utakmica može imati ogroman utjecaj. Mi ćemo nastojati odigrati što bolje i pokušati pobijediti, rekao je Leko pa dodao:

– Nogomet je dinamičan, nakon prošle sezone imali smo par tjedana odmora da se pripremimo za novu sezonu. Treninzi su jedno, kad krene nešto ozbiljno, bit ćemo puno pametniji.

Najveći problem Splićanima bit će suspenzija Marka Livaje. Zaradio ju je zbog vrijeđanja Šibenčana nakon utakmice finala Kupa na Rujevici.

– Šteta, Marko je trebao igrati. Dobio je jednu utakmicu i to nisam shvatio. Ili ga kazni 10 ili ga nemoj kazniti. Nisam pravnik, neću se petljati, ali to je neko kompromisno rješenje koje ne volim. Šteta za utakmicu, jer Livaja stvara ekstra situacije i kod nas kod protivnika. Ali, ovo je šansa snage kolektiva. Da vidimo koliko možemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leko se osvrnuo na nove igrače koji su pristigli u klub. Hajduk je u ovom prijelaznom roku već doveo Fahda Moufija, Zvonimira Šarliju, Leona Dajaku, Vadisa Odjidja-Ofoea i Ismaela Dialloa.

– Svih pet su potrebni, uzeli smo vrijeme, ja sam jako zadovoljan svima, sad s vremenom će se pokazati tko je pojačanje, a tko promašaj. Neki su u nekim klubovima odlični igrači a neki budu promašaji.

Posebno je zadovoljan dolaskom Odjidja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– On je želja kluba, komuniciraš s predsjednikom i direktorom. Da mi je netko prije dva mjeseca rekao da će Vadis doći u HNL, rekao bih mu da je lud. On je sigurno igrač koji bi nam trebao dati puno. Na nama je da ga što prije dovedemo na nivo spremnosti.

Filip Krovinović, Dario Melnjak i Ivan Lučić produljili su ugovore s Hajdukom.

– Lijepa je to gesta, oni su zaslužili nove ugovore svojim ponašanjem i igrama. Ovo im je nagrada za minuli rad. Ali ovo je i obveza da se ide što jače, kazao je Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkrio je kako bi Dolček trebao biti u konkurenciji za utakmicu Superkupa, a odgovorio je i na pitanje na kojoj će poziciji igrati Sahiti.

– Zavisi po profilima drugih igrača. On je kod nas na desnoj strani bio odličan, prijašnjih godina je na lijevoj strani bio odličan. Sretan sam da ga možemo na obje strane koristiti, rekao je Leko te dodao da Sigura za sada ostaje na beku.

– Lovre (Kalinića), Eleza i Mikanovića nema, to je ta situacija. Za Lukasa (Grgića) i Dominika (Prpića) ne znamo ozbiljnost ozljeda. Nadamo se kada se vrate da će imati više sreće.

Otkrio je da bi, kad bi mogao birati, radije pobijedio u utakmici Superkupa te je odgovorio na pitanje može li Hajduk ove sezone biti prvak:

– Poznate su mi ljetne priče, koje se spominju u sedmi i osmi mjesec. Ovaj put bih se ostavio priča, zaključio je Leko, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.