Leko o novom pojačanju: Nadam se da će nam pomoći da budemo bolji

Foto: snimka zaslona

Nogometaši Hajduka u 19. kolu SuperSport HNL-a gostuju u Puli kod Istre 1961. U prvom susretu proljetnog dijela prvenstva Splićani su na domaćem terenu nadigrali Šibenik 2:1, dok je Istra remizirala sa Slaven Belupom 0:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj s Istrom te o aktualnostima u klubu govorio je trener Hajduka Ivan Leko na konferenciji za medije.

– Izlazi Chidu, a ulazi Sahiti, slična je momčad kao u prvoj utakmici. U principu je to – to. Očekujem drugačiju utakmicu, Istra je u zadnjih desetak kola četvrta po bodovima, najbolja obrana lige. Zaslužuju još i više bodova nego što imaju, disciplinirana su momčad, sviđa mi se kako igraju, dobri su s i bez lopte. Morat ćemo biti nivou ako želimo pobijediti, kazao je Leko koji nije posebno želio govoriti o promjeni formacije s dolaskom novog igrača.

Yassine Benrahou, francusko-marokanski ofenzivac, postao je jučer i službeno novi igrač Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Svaki ozbiljan klub je organiziran da se zna tko što radi. Svatko u organizaciji radi svoj posao, ja sam trener koji trenira, postoje sportski direktor, predsjednik, team-menadžer, čistačice… On je igrač za kojeg se nadam da će nam pomoći, ofenzivac je i to je sve što mogu reći, kazao je o novom pojačanju Leko te dodao:

– Bit će na treningu, vidjet ćemo u kakvom je stanju. Nastojat ćemo ga što prije uključiti, da upozna suigrače i igru. Sigurno da je prvo pojačanje i nadamo se da će s kvalitetom i mentalitetom pomoći da budemo bolji.

Od novog igrača očekuje doprinos u zadnjoj trećini s golovima i asistencijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je na drugi na prvenstvenoj ljestvici s 38 bodova, četiri manje od vodećeg Dinama koji ima i utakmicu manje. Istra se nalazi na šestom mjestu s 21 bodom.

Govorio je Leko o podršci navijača u posljednje vrijeme.

– Ljudi su uvijek voljeli Hajduk, ali zadnjih par godina to je nemoguće dobro. Moramo se prezentirati na najbolji mogući način, 12. igrač je jako bitan, ali na terenu je 11 na 11 i moramo tu biti na najboljem izdanju, kazao je Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je trener Hajduka da je bilo jako dobro na pripremama u Istri te na utakmicu u Pulu idu jako mirno, ali znaju i da imaju puno prostora za napredak.

– Nastojat ćemo biti bolji nego zadnju utakmicu. Ako si bolji od protivnika, imat ćeš i više šanse za pobijediti, zaključio je Leko, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.