Site icon narod.hr

Je li Marin Čilić srušio Novaka Đokovića s prvog mjesta ATP ljestvice?

Foto: fah

Nakon pobjede Marina Čilića protiv srpskog tenisača i prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića postoji realna šansa da Đoković to svoje prvo mjesto i izgubi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Marin Čilić je pobjedom izborio polufinale velikog turnira u Parizu, ali je i pomogao istovremeno Britancu Andyju Murrayju. Plasmanom u finale Britanac može skinuti s prvog mjesta Novaka Đokovića i tako po prvi put u karijeri postati vodeći tenisač svijeta na ATP ljestvici, ali i prvi Britanac kome je tako nešto uspjelo. Dakle, motiv je to više za Andyja.

Da bi Murray srušio Đokovića morao bi večeras pobijediti Čeha Tomaša Berdycha, a zatim bi u polufinalu trebao svladati boljeg iz okršaja Kanađanina Miloša Raonića i Francuza Joa-Wilfrieda Tsonge. U slučaju da osvoji turnir, što se nadamo da ipak neće, Murray bi imao veliku priliku ostati svjetski broj 1 i na kraju godine, što bi vjerojatno zauvijek zaustavilo Đokovića u lovu na legendarnog Rogera Federera koji je pet puta završavao godinu kao prvi tenisač svijeta.

Sve, dakle, ipak ovisi o Andyju, kad mu je već Marin pomogao, priliku bi mogao iskoristiti, ali ne u Parizu, neka Marin ode do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version