Je li se Novak Đoković ponio nekorektno nakon poraza u 3. kolu Wimbledona?

Foto: fah

Trenutno najbolji tenisač svijeta, Novak Đoković, senzacionalno je poražen u 3. kolu najvećeg svjetskog teniskog turnira, Wimbledona. Senzaciju godine priredio je američki tenisač Sam Querrey.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nije lako pobijediti Đokovića u Wimbledonu, na londonskoj travi srpski tenisač uvijek je igrao najbolji tenis, što je, nažalost, na svojim leđima osjetio hrvatski tenisač Marin Čilić, koji je zadnje dvije godine u četvrtfinalu Wimbledona gubio upravo od Đokovića. S obzirom da Đokovića nema otvara li se put hrvatskom tenisaču? Naravno, prije bilo kakvih kalkulacija Čilić bi trebao pobijediti u osmini finala Japanca Nishikorija.

Inače, Đoković je poražen s 3:1 u setovima, Amerikanac je pokazao sjajnu igru i pobjedom srpskom tenisaču uzeo dosta bodova na ATP ljestvici. Naime, Đoković je prošle sezone suvereno osvojio travu All England Cluba, poraz već u šesnaestini finala utjecat će na njegovu trenutno veliku bodovnu prednost u odnosu na 2. tenisača svijeta. Porazom je srpski tenisač izgubio priliku da postane prvi čovjek nakon 1969. koji će u istoj kalendarskoj godini osvojiti sva četiri Grand Slam naslova. Takozvani Golden Slam.

Nakon poraza dobar dio medija pokušao je opravdati Đokovića, istovremeno omalovažiti zasluženu pobjedu Sama Querreyja, tvrdnjom da Đoković zapravo nije “bio pravi.” Koliko god Novak bio sjajan tenisač nije svemoguć, ponekad u ravnopravnom meču čak i oni koji nemaju takav niz pobjeda, rejting na ATP ljestvici, imaju pravo pobijediti najbolje pa i Đokovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, ni Đoković nije pokazao previše korektnosti poslije poraza, umjesto nedvosmislene čestitke protivniku na zasluženoj pobjedi srpski tenisač je rekao kako je njegov poraz uzrokovan fizičkom nespremnošću. “Bila je to vrlo uspješna sezona do ovog trenutka. Duga i iscrpljujuća. Trenutno mi je potreban odmor. Jesam li bio maksimalno fizički spreman? Nisam. Ali ovo nije ni vrijeme ni mjesto da o tome pričamo”, rekao je Đoković, koji je tek nakon izrečenog dodao kako je pobjeda Amerikanca bila zaslužena. Ako je Đoković bio fizički nespreman zašto to nije rekao i o tome govorio prije meča?

I većina drugih tenisača imala je dugu i iscrpljujuću sezonu, Đoković je otkazao nastup u Davis Cupu za Srbiju, ali nije i nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Očito je Đoković sve podredio osvajanju olimpijske medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Novak Đoković nije poražen prije četvrtfinala nekog Grand Slam turnira još od 2009. godine i poraza u Roland Garrosu.

Nakon poraza srpskog tenisača, koji je očito šokirao mnoge i ne samo u Srbiji. legendarni britanski tenisač Tim Henman je rekao da ga jako zanima psihičko stanje Đokovića. “Puno je puta na prilično bizaran način gledao prema svom trenerskom boksu. Mislim da ima nešto u pozadini te cijele priče”. U trenerskom boksu Novaka Đokovića je Nijemac Boris Becker, također nekoć veliki tenisač, koji je u Wimbledonu slavio sa 17 godina.

Naravno, poslije poraza prvog igrača svijeta Britanac Andy Murray postao je glavni favorit za osvajanje Wimbledona, uz njega odmah je i kralj Wimbledona, koji je uvijek sjajno djelovao na travi All England Cluba, legendarni Roger Federer. Federer za trenera ima bivšeg hrvatskog tenisača Ivana Ljubičića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok Englezi očekuju da će im Murray zaliječiti francuske rane i poraz njihove reprezentacije u osmini finala Europskog prvenstva od Islanda Hrvati se nadaju da Marin Čilić još nije rekao posljednju riječ u Londonu. No, prije toga na redu je Nishikori. Radi se o tenisaču kojeg je Marin svladao prije dvije godine u finalu US Opena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.