Liga prvaka: ManU u lovu na nemoguće, neizvjesno u Portu

Foto: fah

Nakon što je u prvom susretu osmine finala Lige prvaka na Old Traffordu slavio sa 2-0, PSG će u srijedu na svom travnjaku protiv Manchester Uniteda tražiti potvrdu prolaza u četvrtfinale elitnog natjecanja ‘Starog kontinenta’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu večeri na Dragau će snage odmjeriti Porto i Roma, a u prvom susretu Talijani su slavili sa 2-1.

Nakon 0-2 na Old Traffordu, izgledi Uniteda su minimalni. Premda se u taboru ‘Crvenih vragova’ nadaju čudu, teško je vjerovati kako bi momčad Ole Gunnara Solskjaera mogla nadoknaditi uvjerljiv domaći poraz. I te bez desetorice prvotimaca koji su otpali zbog suspenzija i ozljeda ili su im izgledi za nastup minimalni.

“Nećemo se predati bez borbe. Idemo u Pariz uživati u nogometu. Znamo da nas čeka teško gostovanje, ali i dalje mislim da smo u igri, da imamo izgleda,” poručio je Ole Gunnar Solskjaer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je Solskjaer bio u sastavu kada je United 1999. napravio podvig i u polufinalu Lige prvaka izbacio Juventus koji je nakon 11 minuta u Torinu vodio sa 2-0, nakon što je prvi susret na Old Traffordu završio 1-1. United je do kraja susreta zabio tri gola i izborio finale u kojem je protiv Bayerna napravio još jedno čudo. Rezultat 0-1 je s dva gola u sudačkoj nadoknadi okrenuo u pobjedu 2-1 i veliko slavlje.

“Nemojte nas otpisivati”, dodao je Unitedov menadžer.

‘Crveni vragovi’ su u 16 utakmica pod vodstvom norveškog stručnjaka upisali samo jedan poraz i to od PSG-a. No, United nikada u Europi nije prošao dalje kada je prvu utakmicu izgubio kod kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odlično igramo u gostima, međutim, brinu nas ozljede i suspenzije određenih igrača,” kazao je Solskjaer koji u uzvratu ne može računati na suspendiranog Paula Pogbu te ozlijeđene Nemanju Matića, Juana Matu, Antonia Valenciu, Jessea Lingarda, Andera Herreru i Anthonyja Martiala, a upitan je nastup Phila Jonesa i Alexisa Sancheza.

S druge strane PSG je i dalje bez ozlijeđenog Neymara koji se zabavlja na karnevalu u Rio de Janeiru, a upitan je nastup Edisona Cavanija. Međutim, ostatak momčad je spreman. Parižani se ove sezone ne žele zadovoljiti plasmanom u četvrtfinale, ove godine napokon žele europsku krunu.

U posljednjih 50 europskih domaćih utakmica PSG je na Parku prinčev izgubio samo dva puta i nikada nije ispao nakon što je u prvom susretu slavio na gostovanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Neće nas zadovoljiti ulazak u četvrtfinale. Ova godina bi mogla biti posebna,” kazao je branič Dani Alves. Brazilac je do sada osvojio tri Lige prvaka s Barcelonom i dva Kupa UEFA sa Sevillom.

“Imamo mmočad u kojoj igraju posebni igrači kao što su Neymar, Mbappe i Cavani, a mi ostali im moramo pomoći,” dodao je.

U drugom susretu večeri Porto će loviti pogodak zaostatka iz Rima. Oba sastava dočekuju europski nastup nakon teških poraza u nacionalnom prvenstvu. Porto je na svom travnjaku izgubio od Benfice sa 1-2 ispustivši vrh ljestvice, dok je Roma dobila ‘pljusku’ u gradskom derbiju od Lazija.

Novi neuspjeh dobro bi uzdrmao pozicije Sergia Conceicaoa i Eusebia di Francesca. Talijanski mediji navode kako će Di Francesco u slučaju Romina ispadanja dobiti otkaz već u avionu na povratku kući. Zanimljivo, kao njegov nasljednik se spominje Portugalac Paulo Sousa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Protiv Lazia smo napravili previše pogrešaka, pristup utakmici je bio pogrešan,” kazao je Romin strateg.

“Ne vjerujem kako su moji igrači u toj utakmici razmišljali o Portu. Ipak je to bio derbi. Htjeli smo, ali to očito nije bilo dovoljno,” dodo je.

Za Porto je zabrinjavajuće što nije dobio zadnjih šest utakmica u fazi na ispadanje Lige prvaka.

Porto je zadnji put stigao do četvrtfinala 2015. godine kada je ispao od Bayerna, dok je Roma lani stigla do polufinala u kojem je izgubila od Liverpoola.

Porto dočekuje Romu u najjačem sastavu, dok kod Talijana neće biti Cengiza Undera, a upitan je i nastup Kostasa Manolasa i Nicole Zaniola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.