Lionel Messi o svemu, pa i o Cristianu Ronaldu: ‘Jako me iznenadio, ja nemam takvu potrebu’

Foto: fah

Najbolji nogometaš svijeta proteklih desetak godina, Lionel Messi, u zanimljivom intervjuu za Radio Catalunya govorio je, između ostaloga, i najvećem rivalu posljednjeg desetljeća, Cristianu Ronaldu. Naime, najbolji nogometaš Barcelone dao je svoje viđenje odlaska Ronalda iz kluba s kojim je više puta pokorio Europu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korektno, iako igrač Barcelone, Argentinac priznaje kako je Real ponajbolja momčad svijeta, s odličnim igračima. ”Imaju odlične igrače, ali evidentno je da im nedostaje Cristiano Ronaldo. Real je bez njega oslabljen, a Juventus je jedan od jasnih favorita za osvajanje Lige prvaka”, poručio je Messi. Kad je već Messi spomenuo Juventus recimo kako je početak sezone u dresu Stare dame obilježio Hrvat Mario Manžukić, a ne Portugalac Ronaldo.

“Jako me iznenadio Cristianov odlazak, nikad nisam mogao zamisliti da bi otišao iz Madrida, pa i potpisao za Juventus. Mnogi su ga klubovi htjeli, iznenadio me, ali otišao je u vrlo dobar klub.”

Argentinac tvrdi kako ne bi nikada napustio Barcelonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovdje imam sve. Došao sam s 13 godina i proveo gotovo cijeli život ovdje. U najboljem sam klubom na svijetu i jednom od najboljih gradova. Nemam potrebu ići ikamo drugdje.”

Najbolji nogometaš Barcelone, koja je sjajno krenula u novu sezonu, a zajedno s njom i razigrani Ivan Rakitić, osvrnuo se i pojačanja Barce za novu sezonu.

“Igrači koji su došli vrlo su dobri. Nisam znao toliko o Arthuru , ali čini se sličnim Xaviju. Pouzdan je i lopta je kod njega sigurna, baš igra stilom iz La Masije. Igra kratkim dodavanjima, ne gubi loptu i pohvatao je dinamiku naše igre.  Arturo Vidal ? Barcini navijači uvijek vole vješte igrače. Mi se branimo s loptom i igrači poput Artura Vidala su nam nužni. On je tip igrača koji sve radi dobro, i s loptom i tjelesnom snagom koju posjeduje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recimo na kraju da ni Messi nije čestitao Luki Modriću nakon što je hrvatski reprezentativac i nogometaš Reala proglašen najboljim igračem Europe. Taština velikih danas, je, nažalost, jednaka njihovom neospornom nogometnom talentu i znanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.