Site icon narod.hr

Ljudska i sportska veličina: Ivano Balić otišao jer se nije želio odreći Željka Babića?

Foto: fah

Kad pada izbornik obično s njim pada i stručni stožer kojeg je taj isti izbornik odabrao. Dakle, nakon što su po kratkom postupku smijenili Željka Babića u HRS-u nisu imali pretjerano izbora te su maknuli Petra Metličića i Venia Losreta, iako ih sada zovu natrag, zajedno s Balićem.  Javnost bi takvu čistku i progutala da nije s njima otišao i Ivano Balić, u svakom slučaju jedan od najvećih hrvatskih rukometaša svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Balić je bio koordinator za muški rukomet HRS-a, dakle, na funkciji koja izravno nije povezana sa samim Babićem, odnosno izbornikom, te nije bilo nužno da i on ode zajedno s Babićem i tandemom Metličić-Losert. Kako neki mediji nagađaju Ivano je zapravo imao izbor, otići ili ostati, jednostavno, mogao je ostati da se odrekao Babića što on nikako nije želio.

Posve razumljivo, za Babićev dolazak na mjesto itzbornika, a posebno za njegov ostanak nakon neuspjeha u Riju na Olimpijskim igrama prije nekoliko mjeseci, najzaslužniji je Ivano Balić, koji je Babića, kako navodi Večernji list, “prigrlio kao suigrača, a kasnije i trenera u Akademiji Balić-Metličić…” Ovim potezom Balić je ostao dosljedan sebi, što je inače odlika ne samo velikih sportaša nego ponajprije velikih ljudi.

Prema nekim informacijama ispred Željka Babića prednost je imao veliki Zvonimir Serdarušić, no, Ivano Balić svojim je autoritetom ipak uspio progurati Babića, s kojim je ostao do kraja te ga nije želio izdati čak ni onda kad mu je to moglo nešto donijeti. Drugim riječima, Balić je u ovim čistkama i ovim šokantnim danima hrvatskog rukometa ostao čist i izašao neokaljenog ugleda, što se za neke druge ne bi moglo reći. Konrektno, mogao je Balić nakon poraza od Slovenije, a što su neki navodno od njega tražili, povući neke poteze te sam “presuditi Baliću” kao koordinator. Mogao je izaći pred javnost, reći bilo što, prozvati izbornika, no, nije, ostao je uz izbornika koji je uz njegovu pomoć postao izbornik. Koliko bi ljudi u takvoj situaciji postupilo na isti način, bez obzira ima li ili ne Ivano interes u čitavoj priči?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, prije ili poslije Ivano Balić, kao najveća legenda hrvatskog rukometa svih vremena, vratit će se tamo gdje mu je i mjesto, u HRS. Na čelo HRS-a, na klupu reprezentacije, gdje to sam bude želio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version