Ljutić: Svaka utrka mi je lekcija na svoj način

Foto: snimka zaslona

Nakon uspjeha karijere i postolja na slalomu u Češkoj, Zrinka Ljutić ostvarila je rezultatski doseg kakav se čekao od 25. studenog 2017. Bilo je samo pitanje dana i utrke kada će se to dogoditi. I dogodilo se u drugoj sezoni u Svjetskom kupu, tri dana nakon 19. rođendana – osvojila je treće mjesto. Nakon povratka u Zagreb, s mladom zvijezdom svjetskog skijanja, razgovarao je Bruno Kovačević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U trenutku nisam bila svjesna toga i nisam razmišljala zapravo koliko dugo nismo imali Hrvaticu na postolju. Tek nakon što sam pročitala, svi su govorili o tome baš i sad je dobar osjećaj i drago mi je da smo to uspjele. Bilo je pitanje vremena kada će to napraviti Leona ili ja. Da nije imala grešku u prvoj vožnji, ja sam sigurna da bi i ona bila tu na postolju, rekla je mlada hrvatska skijašica.

– Malo smo slavili u cilju i veselili se. Ništa puno, morali smo se žuriti na avion za doma, dodaje Ljutić.

Posebno ju je impresionirala Mikaela Shiffrin koja će uskoro srušiti rekord Ingemara Stenmarka po broju pobjeda u Svjetskom kupu.

– Odrasla sam gledajući nju i sve te njezine vožnje i pobjede. To mi je asocijacija uz Svjetski kup i skijanje, to će mi tako ostati zauvijek u glavi, kao i mnogima, kazala je Ljutić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnula se na svoju mentalnu snagu, svi od malena govore kako Zrinka ima “jaku glavu”. Nakon nekoliko utrka u kojima nije uspjela povezati dvije dobre vožnje nakon odlične prve, Ljutić je pokazala karakter i nije ju to pokolebalo i dočekala je veliki rezultat.

– Sad sam napravila taj korak i uspjela odraditi dobru drugu, nakon odlične prve vožnje. Mislim da moram rasti s tim rezultatima i tim vožnjama te mi je svaka utrka lekcija na svoj način, objasnila je Ljutić.

Uz Ljutić, ove sezone je u slalomu sjajna i Leona Popović.

– Nevjerojatno je da smo obje iz Hrvatske uspjele doći na ovaj nivo i biti dosta konstantne u prvih 15, a sada i u prvih pet. Kad vidimo druge države, poput Austrije i Njemačke, nemaju takve uspjehe. Ponekad Amerikanke. Ona je u odličnoj formi, ja sam bolja kad treniram s njom. Zajedno dijelimo iskustva i informacije, rekla je Ljutić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavila je nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Méribelu. Prošle godine u Svjetskom kupu tamo je bila peta.

– Imam lijepih uspomena za to skijalište. Ne očekujem ništa posebno, gledam na tu utrku kao na sve ostale u Svjetskom kupu. Napravit ću sve što mogu, ako rezultat dođe, dođi će, ako ne, nema veze, ne mogu utjecati na to, zaključila je hrvatska skijašica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.