Londonski maraton: Pobjednici Vivian Cheruiyot i Eliud Kipchoge

Foto: www.kastela.org/ilustracija

Kenijska atletičarka Vivian Cheruiyot i njezin sunarodnjak Eliud Kipchoge pobjednici su ovogodišnjeg izdanja londonskog maratona, koji je u održan u nedjelju u vrlo toplim uvjetima za ovo doba godine u britanskoj prijestolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konkurenciji maratonki, 33-godišnja olimpijska pobjednica na 5000 metara iz Rio de Janeira te osvajačica četiri dugoprugaška zlata na svjetskim prvenstvima ostvarila je osobni rekord od dva sata, 18 minuta i 31 sekunde i po prvi put slavila na ovoj slavnoj maratonskoj utrci. Druga je bila njezina sunarodnjakinja Brigid Kosgei.

Utrku je obilježio i pokušaj postavljanja novog najboljeg rezultata svih vremena, u kojem se okušala treća Kenijka i braniteljica naslova Mary Keitany. Do pola staze je bila u dobrom ritmu, ali je u drugom dijelu potpuno izgubila svježinu te ostala i bez rekorda i bez pobjede.

Ono što je uspjelo Vivian Cheruiyot pokušao je u konkurenciji atletičara napraviti Mo Farah, ali je do cilja stigao kao treći. Slavio je olimpijski pobjednik Kenijac Eliud Kipchoge u vremenu dva sata, četiri minute i 16 sekundi. To mu je treći trijumf u Londonu, a slavio je ispred Etiopljanina Tole Shure Kitate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.