Site icon narod.hr

LP: Real sa sjajnim Modrićem pobijedio Borussiju M., Inter uz Brozovića i Perišića kiksom ispao

epa08873273 Real Madrid's striker Karim Benzema celebrates after scoring the 2-0 during the UEFA Champions League group B soccer match between Real Madrid and Borussia Monchengladbach at Alfredo Di Stefano stadium in Madrid, Spain, 09 December 2020. EPA/JUANJO MARTIN

Real Madrid pobjedom 2:0 nad Borussijom Moenchengladbach osigurao je prolaz u osminu finala Lige prvaka. Inter i Šahtar odigrali su 0:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogotke za Real postigao je Karim Benzema koji je tako svojoj ekipi osigurao prolaz dalje.

Luka Modrić bio je jedan od najboljih u redovima domaćina, pogodio je i vratnicu te i zgoditak, ali je on poništen zbog prethodnog zaleđa.

Dalje prolaze i Nijemci, a zahvaljujući remiju Intera i Šahtara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid od početka je bio bolji, s desne strane su ubacivali Rodrygo i Modrić, a već nakon 10 minuta Real je vodio. Već u 11. minuti moglo je doći do izjednačujućeg pogotka, ali Courtois brani. U 19. minuti je raspoloženi Lucas Vazquez kratkim i oštrim dodavanjem uposlio Luku Modrića koji je prošao u kazneni prostor, ali je njegov udarac blokiran rukom. Borussia (M) je u 25. minuti mogla do izjednačenje. U u 39. minuti Luka Modrić je mogao do pogotka, ali ga je nakon udarca iz velike blizine spriječila stativa.

U 49. minuti je opet s desne strane ubacio Rodrygo te pronašao Benzemu koji je pucao glavom, ali sada njegov udarac brani Sommer. Ubačaj Modrića u sredinu nije pronašao nikoga u 53. minuti, ali je na odbijenoj lopti čekao Lucas Vazquez koji je dodao za Kroosa koji puca iznad gola.

Plea je u 65. minuti pucao zamalo pored prve stative. U 67. i 69. minuti u glavnim ulogama su bili Vinicius i Rodrygo. Prvo je Viniciusa proigrao Benzema koji je sam kao duh trebao pucati na gol s otprilike 12 metara od gola Borussije, a s ruba kaznenog prostora je šut probao Rodrygo, ali njegov udarac odlazi blizu suprotne vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je novu priliku imao u 73. minuti kada je Kroos ubacio s lijeve strane, Ramos je pucao glavom, a njegov udarac odlično brani Sommer. Lopta se odbija do Benzeme koji iz velike blizine pogađa gredu. U 79. minuti Benzema je dodao za Lucasa Vazqueza koji s desne strane kaznenog prostora puca snažno, ali pogađa prvu vratnicu. Još je samo kod Reala u 89. minuti ponovno glavom prijetio Benzema.

Real je skupinu B na kraju prošao kao prvoplasirani, uz njega, u osminu finala Lige prvaka po prvi put u povijesti ide Borussia Mönchengladbach jer su u drugom susretu Inter i Šahtar odigrali remi bez golova.

Za Inter je cijelu utakmicu odigrao Marcelo Brozović, dok je Ivan Perišić ušao u 68. minuti umjesto Ashleyja Younga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version