Site icon narod.hr

Luka Modrić ‘hrvatski genije’: Kako je španjolska Marca promijenila ploču?

Foto: Twitter

Do najvećeg derbija španjolskog nogometa preostala su praktički 24 sata, Real u Madridu u sklopu 17. kola Primere dočekuje Barcelonu, za kojom zaostaje velikih 11 bodova, no, ima i utakmicu manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno je pozornosti posvećeno dvoboju nogometnih divova, Cristiana Ronalda s jedne i Lionela Messija s druge strane. No, odmah nakon njih najveću medijsku pozornost privlači hrvatski reprezentativac Luka Modrić, koji u posljednje vrijeme igra u životnoj formi, što je pokazao i na Svjetskom klupskom prvenstvu, na kojem je Real obranio naslov, a Luka bio proglašen najboljim igračem turnira. Čak i ispred nedodirljivog Ronalda.

Veliku pozornost Modriću posvetila je Realu bliska Marca, koja je, podsjetimo, uoči dolaska Modrića u Real žestoko kritizirala takav potez kraljevskog kluba. Sjetimo se anketa u Marci koje su u najmanju ruku bile sugestivne i koje su ”pokazale” navodnu volju navijača Reala koji su, kako je tada pisala Marca, bili protiv dolaska Hrvata iz Tottenhama, sugerirajući kako ”on jednostavno nije igrač za Real”, a i dobar dio hrvatskih medija bio je skeptičan.

No, danas neka sasvim druga priča. Tako novinar Marce David Medina piše hvalospjeve na račun kapetana hrvatske nogometne reprezentacije i trenutno najboljeg veznjaka svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Otkad je stigao u Real Madrid, Luka Modrić je postao lice momčadi i ključna figura svih uspjeha posljednjih godina, a tako bi trebao nastaviti i u božićnom Clasicu. Uvijek kad je Hrvat na najvišoj razini, sa svojom vizijom i kreativnošću, Realova momčad znatno je učinkovitija i opasnija te sposobna uništiti suparnika. Lukin talent je  neupitan talent i pomogao je Realu da prošle sezone osvoji prvenstvo i Ligu prvaka, a nedavna nevjerojatna izvedba protiv Gremija mu je donijela naslov svjetskog klupskog prvaka. Realova je prednost prije Clasica to što je Modrić u najboljoj formi”, navodi Marca u članku koji potpisuje gore navedeni novinar.

Komentator Marce ide i korak dalje te Modrića naziva hrvatskim genijem.

”Uz pomoć hrvatskog genija, Real je upisao povijesnu godinu s pet trofeja u 12 mjeseci, ali Modrić želi još više. S 32 godine gladan je trofeja i u lovu je na nove uspjehe unatoč svemu što je dosad postigao s Ronaldom i društvom. Osvajanje La Decime se smatra Modrićevim najboljim trenutkom u Realu. To je bio prvi naslov u Ligi prvaka, a njime je utišao sve one koji su kritizirali njegov dolazak u Madrid. Sada, pet godina kasnije, više nitko ne sumnja u njegovu kvalitetu i vještine jer je postao ključna figura momčadi…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version