Site icon narod.hr

Luka Modrić kapetanski nakon poraza na Wembleyju: ‘Bolno je kako primamo golove, ali nemamo se koga bojati, imperativ je Euro’

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je u jednoj neizvjesnoj utakmici na Wembleyju od vrlo jake Engleske. Vatreni su do 78. minute imali u rukama čak i pobjedu, a onda je s dva jeftina pogotka Engleska preokrenula, stigla do pobjede od 2:1 i osvojila prvo mjesto u skupini te izborila Final Four Lige nacija. Nažalost, Vatreni su ispali u niži rang natjecanja, baš kao što je to slučaj s primjerice jednom Njemačkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice ponajbolji igrač u hrvatskoj reprezentaciji, kapetan Luka Modrić, je rekao:

“Vrlo teška utakmica, prvih 20-ak minuta nismo dobro ušli, možda i zbog umora od utakmice otprije dva i pol dana. Tek kada nas je probilo oko 25.-30. minute počeli smo igrati bolje i mislim da smo bili puno bolja ekipa nego Englezi. Kod 1:0 smo imali priliku riješiti utakmicu, nažalost to nismo zabili i onda primimo golove iz prekida. To je ono što najviše boli u ovom porazu, da na takav način primimo golove. Da su Englezi zabili iz igre ili iz onih šansi, OK, ne možeš ništa, ali ovako malo boli. Što je, tu je. Možemo biti sretni zbog načina na koji smo odigrali ovu utakmicu”, kazao je Modrić te se osvrnuo na ono što dolazi, a što je za hrvatski nogomet od izuzetnog značaja. Naime, 2. prosinca održat će se ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

“Idemo sad vidjeti grupu za plasman na Europsko prvenstvo, to je naš cilj i to je to. Bez obzira koju god grupu dobijemo, nemamo se koga bojati. Pokazali smo kroz naše igre da se možemo suprotstaviti svakom suparniku, da nitko nije nadmoćniji od nas. To smo pokazali i u prošloj utakmici i danas. Bili nositelji ili ne, moramo se plasirati na to Europsko prvenstvo. Imamo super ekipu, a siguran sam da ćemo se još i poboljšati”, poručio je Luka Modrić, koji je komentirao o činjenicu da je izbornik Zlatko Dalić ojačao konkurenciju pozivom mladim igračima Vlašiću i Brekalu, koji su pokazali da zaslužuju biti dio vatrene priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Vlašić i Brekalo su prikazali da su tu s nama s pravom. Donijeli su nam novu energiju , a to je ono što nama treba. U budućnosti će oni biti velika snaga naše reprezentacije.

Bila je ovo sjajna godina za hrvatski nogomet, rekao sam i nakon Španjolaca da bez obzira kako završi ova utakmica s Englezima da to neće ništa promijeniti godinu kakvu smo imali. Što se tiče Zlatne lopte, vidjet ćemo, ja sam počašćen što sam uopće u konkurenciji za tu nagradu”, zaključio je kapetan Vatrenih Luka Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version