Ma kakva mirovina!? Roger Federer se vraća…

epa07610595 Roger Federer of Switzerland reacts after winning against Oscar Otte of Germany their men’s second round match during the French Open tennis tournament at Roland Garros in Paris, France, 29 May 2019. EPA/CAROLINE BLUMBERG

Roger Federer je vjerojatno jedan od najboljih tenisača svih vremena, ali je prije svega jedan od najomiljenijih. Navijači ga vole, za njega se navija daleko izvan granica njegove Švicarske. Mjeseci koji su iza nas bili su, barem kad je svijet tenisa u pitanju, itekako prazni bez njega, njegove teniske čarolije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je na pragu petog desetljeća života Federer još uvijek nije rekao posljednju riječ, još uvijek se sa Rafaelom Nadalom bori za prvo mjesto kad je broj osvojenih Grand Slam turnira u pitanu. Imaju ih jednako, dvadeset svaki.

Nakon duže vremena Federer se oglasio te bi se početkom iduće godine, koja se munjevito približava, trebao vratiti na teniske turnire. Očekuje se da će se Federer boriti s Nadalom i Novakom Đokovićem na Australian Openu za novi Grand Slam naslov. Neće sjajni Švicarac tako skoro u tenisku mirovinu.

“Nadam se da bih se sljedeće godine u siječnju mogao vratiti na teren. Osjećam se dobro, zdrav sam, svi u mojoj obitelji su zdravi”, rekao je Federer te se osvrnuo na oporavak koljena:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dobrog sam duha. Osjećam napredak. Možda ne iz dana u dan, ali iz tjedna u tjedan svakako da. Dobar je napredak. Bio sam na teniskom terenu prošlog tjedna, prvi put nakon veljače. Ohrabrujuće je, radim koliko mogu ili koliko mi koljeno dopušta. Ali, dobrog sam duha, to je važno”.

Roger je, kako smo već spomenuli, priznao da neće tako skoro u tenisku mirovinu:

“Ništa se nije promijenilo, još uvijek se borim za moj povratak, želim se vratiti na teniski teren. Volio bih još igrati protiv legendi ovog sporta i najboljih igrača. Osjećam da je još ostalo nečega u meni, definitivno neću napustiti tenis. Zabavno je biti filantrop, teniski igrač, sve to u isto vrijeme. Sve je to iskustvo za sebe, ali neću se umiroviti još uvijek”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.