Mamić: Pjaci puklo rame, Burić: Ispričavam se navijačima Hajduka

Dinamovu pobjedu 2-0 u Splitu protiv Hajduka u prvom susretu polufinala hrvatskog Kupa pokvarila je vijest o ozljedi Marka Pjace koji je po svemu sudeći slomio ključnu kost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac je stradao u 62. minuti nakon jednog duela u kaznenom prostoru Hajduka. Nezgodno je pao i odmah se uhvatio za rame uz bolnu grimasu.

Prema prvim prognozama Pjaca će s travnjaka izostati između četiri i šest tjedana i propustit će obje prijateljske utakmice hrvatske vrste s Izraelom (Osijek, 23. ožujka) i Mađarskom (Budimpešta, 26. ožujka).

“Izuzetno sam tužan zbog Pjacine ozljede, čini se da mu je puklo rame tako da će sigurno izbivati duže vrijeme,” rekao je Mamić novinarima nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamić je istaknuo kako je pobjeda Dinama zaslužena, ali i kako nije zadovoljan igrom u drugom poluvremenu.

“Drugo poluvrijeme Dinamo nije igrao onako kako smo se dogovorili i to me rastužuje,” kazao je Mamić. Na upit je li pobjedom Dinama u prvoj utakmici polufinala Kupa već riješen putnik u finale, Mamić je rekao kako ne bi bilo sportski kada bi to kazao.

“Moramo respektirati i drugih 90 minuta u uzvratnoj utakmici. Činjenica je da je kvaliteta na našoj strani, ali drugu utakmicu moramo odigrati na visokoj razini i plasirati se u finale kupa,” kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamić je naglasio kako je za njega važnija utakmica protiv Hajduka u prvenstvu koja će se igrati u nedjelju ponovo na Poljudu.

“U nedjelju je za nas važnija utakmica jer želimo zadržati prednost na ljestvici ispred Rijeke i moramo pobijediti,” kazao je Mamić.

Trener Hajduka Damir Burić izrazio je razočarenje igrom svoje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jako smo razočarani našom igrom i moramo se svi zamisliti jer ovako ne ide. Prvo poluvrijeme igrali smo neshvatljivo, nikad gore i ispričavam se našim gledateljima i vjernim navijačima koji su nas podržavali cijelu utakmicu, a nisu imali razloga za to s obzirom na našu igru,” istaknuo je Burić.

Rekao je kako “ovi porazi bole” svakog navijača Hajduka.

“Moramo se skupiti svi zajedno i prihvatiti sve kritike jer smo ih zaslužili, ali trebamo dići glavu i iz svega izaći bolji,” poručio je Burić.

Kazao je kako se nada da će momčad Hajduka do prvenstvene utakmice protiv Dinama u nedjelju “iskorigirati neke stvari i pokazati bolje lice.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je na Poljudu slavio golovima El Arbi Hillel Soudanija (23) i Ante Ćorića (29). Uzvratni susret je 6. travnja na stadionu Maksimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.