Mamić uoči Krasnodara: ‘Dinamo se ne zna braniti, idemo na pobjedu’

Foto: fah

Dinamo u četvrtak od 21 sat igra uzvratni dvoboj šesnaestine finala Europske lige protiv Krasnodara. U prvoj utakmici Modri su u gostima svladali rusku momčad s 3:2 te imaju realne izglede za plasman u osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, Modri su čak 49 godina čekali na “europsko proljeće”, a sada drugi put u posljednje tri sezone mogu i do osmine finala. Prije dvije godine Dinamo je u 16-ini finala Europske lige izbacio Viktoriju Plzen, a potom u osmini finala ispao od Benfice. Ove sezone prva “proljetna” prepreka je ruski Krasnodar.

Na konferenciji za novinare u Maksimiru danas u 12 sati uzvratni dvoboj najavili su trener Zoran Mamić i kapetan Arijan Ademi.

– Približava nam se velika i bitna utakmica. U prvoj smo napravili odličan rezultat, ali u drugoj moramo biti još kompaktniji, još željniji dobrog rezultata, jer to je jedini način kako se možemo plasirati u sljedeći krug natjecanja, rekao je u uvodu Zoran Mamić, koji o motivaciji svojih igrača kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Motivacija? O tome ne treba posebno razgovarati i tu ne treba posebna priprema. Svi su svjesni važnosti i veličine utakmice, to je dovoljno da momčad bude motivirana. Istina, nakon naše pobjede se može očekivati “lako ćemo” razmišljanje, ali svi su odmah nakon utakmice bili svjesni da je to samo pola posla i fokusirali su se na uzvratnu utakmicu. Mislim da smo svi svjesni težine i onoga što nas još čeka.

– Osim Franjića i Moharramija svi su zdravi i spremni. Meni je to privilegija, ali i glavobolja izabrati one koji će sutra nastupiti, istaknuo je Mamić na pitanje o ozlijeđenima i nespremnima.

Arijan Ademi objasnio je što najviše Dinamo može popraviti u odnosu na prvi susret:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prije svega moramo popraviti realizaciju. Krasnodar je opasna ekipa, koja je u stanju svašta napraviti, ima jake individualce i moramo biti spremni na to odgovoriti, rekao je Ademi.

Dinamo je imao tjedan dana odmora uoči uzvrata, što je neobično za ovu sezonu u kojoj su utakmice svaka tri dana puno češća pojava…

– Odmorili smo se dobro i dobro smo trenirali i nadam se da ćemo sutra biti pravi. Na početku sezone je bilo dosta teže igrati europske utakmice jer je bilo nekih koje smo morali proći, a ako ih ne prođemo to je sramota. Sad su došle neke utakmice koje je lakše igrati, ali mislim da mi sami nismo još ispunili naša očekivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje li Mamić od Krasnodara nešto puno drugačije?

– Teško da oni mogu nešto puno promijeniti, i u prvoj utakmici dolazili su u završnicu s jako puno igrača, ne vidim da tu mogu nešto puno promijeniti, no sigurno je da će im motiv biti veći nakon poraza. Treba Bergu smanjiti prostor, suziti mu prostor i otežati mu dotok lopte, iako nije on jedini opasan u toj momčadi.

A hoće li Dinamo zaigrati opreznije s obzirom na pozitivan rezultat koji donosi iz Rusije?

– Dinamo nije ekipa koja se zna braniti 90 minuta, mi želimo dobiti utakmicu, kao i u Krasnodaru, ne zanima nas ništa drugo nego pobjeda, dobra igra i dobar rezultat, zaključio je Zoran Mamić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.