Site icon narod.hr

Mandžukić će voditi reprezentaciju u Belfastu: Moramo se postaviti natjecateljski, imamo kvalitetu

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras od 20:45 igra prijateljsku utakmicu potiv Sjeverne Irske u Belfastu. Izbornik Ante Čačić je ostao bez najboljih igrača koji su se vratili u klubove, a testirat će imena koja su imala manju minutažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večeras će reprezentaciju kao kapetan predvoditi Mario Mandžukić.

“Svima nam je drago da smo utakmicu s Islandom odradili kako smo i priželjkivali. Pobijedili smo u teškim uvjetima, bez navijača, i jako smo sretni zbog tog uspjeha. Sada ovo okupljanje želimo završiti na najbolji mogući način. Imamo dosta sjajnih mladih igrača i lijepo mi je biti dio takve momčadi. Sjeverna Irska je dobra, za njih nema prijateljske utakmice – njima je svaka natjecateljska. Moramo se i mi tako postaviti, imamo kvalitetu, i bit će to dobra utakmica”, najavio je Mandžukić.

Ako večeras zabije gol izjednačit će se s 29 pogodaka za Hrvatsku s Eduardom da Silvom na vječnoj listi najboljih strijelaca. Zabije li dva ili više, samo će Šuker s 45 golova biti ispred njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svima nam je bilo teško poslije Portugala, ali ostavili smo to iza sebe. Sadašnji rezultati najbolje pokazuju da smo okrenuli novu stranicu, pokazujemo dobru igru i zajedništvo na terenu. Želimo na SP, imamo sjajnu momčad”, kaže Mandžukić.

“Na Europskom prvenstvu bili smo koncentrirani na svoje nastupe, nismo stigli pratiti druge momčadi, ali znamo neke sjevernoirske igrače i mislim da nas domaćin neće iznenaditi. Drugi su u kvalifikacijskoj skupini za Svjetsko prvenstvo, uvjerljivo su svladali Azerbajdžan. Izbornik i stručni stožer dobro će nas pripremiti, kao i svaki puta do sada”, zaključio je Mandžo.

“Ovu utakmicu moramo iskoristiti za provjeru određenih kandidata s manjom minutažom i tako proširiti reprezentaciju jer će nam to trebati. Želim da Hrvatska bude svoja, svugdje i protiv svakog, da sačuva dobro raspoloženje i pokuša domaćinu prekinuti niz nepobjedivosti kod kuće. Oni će također željeti pobjedu i očekujem natjecateljsku utakmicu u kojoj će igrači imati priliku pokazati najbolje od sebe. Siguran sam da će Hrvatska izgledati dobro”, rekao je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Utakmica je po mjeri, i Sjeverna Irska je nakon EP-a u dobrom raspoloženju. Želimo vidjeti na koje igrače možemo računati i želim da igrači koji nisu igrali protiv Islanda u Belfastu igraju što je moguće više”, dodao je.

Sve Čačićeve zamisli za Sj. Irsku
Hrvatska (4-2-3-1): Kalinić – Vrsaljko, Vida, Jedvaj, Leovac – Rog, Badelj – Brozović, Kramarić, Čop – Mandžukić.
Hrvatska (4-3-3): Kalinić – Vrsaljko, Vida, Jedvaj, Leovac – Brozović, Badelj, Rog – Kramarić, Mandžukić, Čop.
Hrvatska (4-3-1-2): Kalinić – Vrsaljko, Vida, Jedvaj, Leovac – Brozović, Badelj, Rog – Kramarić – Mandžukić, Čop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version