Site icon narod.hr

Marca o dvojbi Realovog trenera: Hoće li Zidane na Manchester City s Lukom Modrićem u srcu veznog reda?

Foto: fah

Nakon zimske stanke, koja je prošla jako brzo i bez ozbiljnog snijega, vraća nam se Liga prvaka. Naime, idućeg tjedna na rasporedu su prvi susreti osmine finala najjače klupske nogometne lige na svijetu, jedan dio parova osmine finala održat će se i u tjednu nakon ovog što dolazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Santigao Bernabeu tada će svoj susret osmine finala odigrati europski divovi, Real i Manchester City, bit će to ujedno i veliki derbi osmine finala Lige prvaka. Real se napokon probudio nakon vrlo loše prošle sezone, trenutno vodi ispred Barcelone u španjolskom prvenstvu, dok je City u ozbiljnim problemima, bitku za obranu naslova u Premiershipu je izgubio, a prijeti mu, kako smo već pisali, izbacivanje iz Lige prvaka zbog kršenja financijskog fair playa.

Real je, prema mnogima, ipak favorit, iako će City biti jak protivnik. Real je klub koji je u svojoj povijesti odigrao bezbroj ovakvih utakmica, uostalom, klub su s najviše osvojenih naslova europskih prvaka.

Podsjetimo, Real je čak tri puta uzastopno, na krilima Luke Modrića i Cristiana Ronalda, osvajao Ligu prvaka, Ronaldo je otišao u Juventus, a Real je prošle sezone doživio fijasko u Europi. U osmini finala ”kraljevi” su ispali od Ajaxa. Naime, na svom su stadionu poraženi sa čak 4:1 te je zbog te blamaže Florentino Perez potjerao Santiaga Solarija te vratio francuskog trenera Zinedine Zidanea. Francuz je uz dosta muke uspio stabilizirati igru Reala, koja ponovno ima glavu i rep, iako su, kao i Barcelona, nedavno ispali iz Kupa kralja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Realu će Manchester City biti možda i najveći izazov na putu do željenog finala. O utakmici s ”Građanima” piše i Realu sklona Marca, koja tvrdi kako je Zidane u velikoj dvojbi. Naime, ne zna hoće li početi s Lukom Modrićem ili Iscom u veznom redu.

”Zidane uvijek velike i značajne utakmice igra u formaciji 4-4-2. Tada je Hazard Benzemin partner u napadu, a Casemiro, Valverde i Kroos sigurni su u veznom redu. Ostaje samo jedno mjesto koje je otvoreno u veznom redu. Hoće li to biti Modrić ili Isco?

Talent hrvatskog nogometaša je neupitan, ali ove sezone nerijetko počinje s klupe. Mjesto mu nije sigurno u prvom sastavu, a Isco je dobio prednost protiv PSG-a i u prosincu u El Clasicu. Međutim, povratak u vrhunsku formu zadao je velike glavobolje Zidaneu, koji u Modriću vidi jednog od ključnih igrala Real Madrida. U 4-3-3 formaciji Modrić bi sigurno bio ispred Isca, kao ofenzivni veznjak, ali Zidane ima problem. Modrić je zabio više golova od Isca (5) i to mu je najbolji učinak otkako je došao u klub. U svim natjecanjima skupio je 25 nastupa i samo je jednom izgubio. S njim u momčadi Madriđani su slavili 15 puta što je 60 posto kada je u pitanju postotak pobjeda”, piše Realu bliska Marca te dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Isco je u odličnoj formi. Odigrao je 20 utakmica, od kojih 13 od prve minute, ali je samo jednu utakmicu bio svih 90 minuta na travnjaku i Zidane ga u pravilu prvog vadi iz igre. Zabio je dva gola ove sezone, a Madriđani su s njim u sastavu slavili u 14 od 20 utakmica što je, izraženo u postocima, 70 posto”, zaključila je Marca.

Isco ili Modrić? S obzirom na čak tri uzastopna naslova Lige prvaka koje je Real osvojio na Modrićevim krilima ne bi trebalo biti dvojbe. Luka je veliki igrač za velike utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version