Marca objavila 11 Realovih najgorih igrača u povijesti: Baljić, Spasić…

Foto: fah

Španjolska Marca, inače bliska Real Madridu, sastavila je listu od 11 najgorih Realovih igrača u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je u svojoj dugoj povijesti klub koji je u pravilo dovodio ponajbolje igrače dostupne na nogometnom tržištu, no ipak im se znalo potkrasti podosta pogrešaka u izboru. Bilo je tisuće nogometaša koji su kroz bogatu povijest stigli na Santiago Bernabeu, u tom su razdoblju griješilil, bilo je i promašenih investicija

Marca je tako sastavila jednu momčad koja je sastavljena od igrača koji su bili članovi Reala, ali u Realu nisu ostavili gotovo nikakav trag, osim statističke činjenice.

Na golu je tako Albano, koji je 1996. godine najprije potpisao za Racing de Avellanedo i nakon dobrih nastupa, 1999 godine je došao u Real Madrid, pored jednog Ikera Casillasa nije se baš nabranio te je otišao u Valladolid. Diogo je bio pojačanje Reala iz River Platea na početku ere Florentina Pereza. Iako je bio veliki borac na terenu nije se naigrao, a kad je i igrao nije pokazao puno. Jonathan Woodgate je u Real  stigao iz Engleske, izgledalo je da će biti veliko pojačanje, no njegov početak u Madridu obilježen je ozljedama, debitirao je protiv Atletica, nije imao sreće, zabio je autogol, a dobio je i crveni karton. Predrag Spasić bio je igrač koji je svojedobno igrao za jugoslavensku reprezentaciju, nije bio pretjerano tehnički talentiran, no bio je veliki borac, ali u Realu nije uspio. Na Camp Nouu je postigao autogol protiv Barcelone. Odigrao je oko 20 utakmica, ali je nakon toga otišao u Osasunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je i Fabio Coentrao, igrač koji možda baš i ne zaslužuje biti u ovoj ekipi. Imao je dobrih partija, čak jedno vrijeme bio prvotimac ispred Marcela, posebno kod Josea Mourinha, no Marca smatra da je i on mogao i morao puno više. Tomas Gravesen odigrao je 40 utakmica za Real, no Marca ga je svrstala u promašaje, ”resile” su ga loše šale te gruba igra, bahatost… Pablo Garcia je stigao za pet milijuna eura iz Osasune. Urugvajac je boravio u Madridu od 2005. do 2008. godine, no pravu priliku nije dobio. Julien Faubert je bio desni ofanzivni bek koji je u Real Madrid došao na posudbu iz West Hana 2009 godine, u dva je navrata obukao dres Reala. I to je, kad je Real u pitanju, bilo sve.

Foto: Snimka zaslona

Bosansko – hercegovački reprezentativac Elvir Baljić igrao je za turski Fenerbahče, Real ga je platio tada zaista velikih 15 nilijuna eura. Baljić je otišao na posudbu u Rayo Vallecano kod Elvira Bolića. Ozljede su ga spriječila da napravi u Realu nešto ozbiljnije… Marca je čitateljima ukazala na to da je Baljić kasnije postao profesionalni pjevač.

Mjesto u napadu Realovih najgorih 11 u povijesti zauzeo je kontroverzni Italijan Antonio Cassano, koji je u Real stigao u zimu 2006. godine, proveo je u Realu 18 mjeseci, iako je potpisao na šest i pol sezona. U Realovih najgorih 11 našao se i Royston Drenthe, kojeg je Real platio 14 milijuna eura Feyenoordu. I on je, kao i svi, u Real stigao s velikim očekivanjima, no na kraju nije uspio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.