I Marca ‘upozorava’: Cristiano Ronaldo – 33. rođendan u sjeni sumnje!

Foto: fah

Cristano Ronaldo jučer je proslavio 33. rođendan. Slavni Portugalac i jedan od najboljih nogometaša svih vremena ove sezone nema puno razloga za zadovoljstvo. Kao rijetko kada do sada Real je rano ispao iz utrke za naslov španjolskog prvaka Europe, Barcelona, koju sjajno predvodi i dalje neumorni Lionel Messi, ove sezone je nedodirljiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navedena činjenica Ronaldu pada puno teže od gole statistike, do koje on puno drži, a koja mu ove sezone po prvi puta nakon dugo vremena ne ide u prilog. Realu i Ronaldo preostaje ”tek” vađenje u Ligi prvaka, međutim, na putu do obrane naslova kraljeve čeka teško, možda u ovom trenutku nepremostiva, prepreka. Pariški PSG krcat internacionalnim zvijezdama, koje predvodi kontroverzni Brazilac Neymar, gladan je trofeja.

Iza Ronalda fantastična je karijera, čak i ako se više ne vrati onakav kakav je bio, slavni Portugalac nema razloga žaliti za bilo čime. Naime, s Portugalom je osvojio europski naslov, s Realom je osvojio više puta sve što se moglo osvojiti, u čemu je imao veliku pomoć hrvatskog reprezentativca Luke Modrića.  Portugalac je zabio više golova od svih aktivnih igrača, postavio niz rekorda, koje će biti teško srušiti…

No, ipak najveći izazov, reći će mnogi, pred njim je – Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji. Mnogi se nadaju kako bi to mogao  biti ”labuđi pjev” portugalske zvijezde i posljednja velika prilika za još jedan direktni okršaj s najvećim – Lionelom Messijem. Maradona je imao Platinija, Messi Ronalda, svaka nogometna era vrlo izbacuje i velike rivale koji onda svojim nogometnim vratolomijama oduševljavaju vojsku poklonika nogometa diljem globusa. Što bi nogomet bio bez takvih igrača i takvog rivalstva? Puno, puno siromašniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođendan ”pod sjenkom sumnje”, kako navode neki mediji, Ronaldu je možda i najveći motiv. Nitko i ništa ne može motivirati pravog majstora kao kada ga svi otpisuju.  Naime, španjolska Marca, koja i inače do sitnih detalja prati karijeru prve Realove zvijezde, je izračunala da Cristiano nikada rođendan nije ”dočekao u lošijoj situaciji.” Što god to značilo. Čak i 2010. godine kada se Portugalac borio s ozljedom te brojnim izostancima zabijao je gol po utakmici, no, tada je imao osam godina manje, sve se činili ljepšim, lakšim.

Marca podsjeća također na efikasnost Ronalda koji je svoje rođendane uglavnom slavio na travnjaku, ”trpajući” protivničke mreže, ove je sezone ipak puno skromniji. Naime, Portugalac je  u 27 nastupa u pet različitih natjecanja zabio 20 golova tek osam u španjolskoj ligi, u kojoj dominiraju perjanice Barcelone Leo Messi s 20 i Luis Suarez sa četiri gola manje. Koliko se lošija forma odrazila na plasman Reala najbolje govori podatak da u ovom trenutku aktualni prvak Europe i aktualni prvak Španjolske za Barcelonom zaostaje nevjerojatnih 19 bodova. Toliku prednost u HNL-u nema ni Dinamo ispred svog glavnog konkurenta – Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju španjolskih medija sve je za Ronalda krenulo nizbrdo prošle godine, dakle, godinu dana nakon osvajanja Europskog prvenstva u Francuskoj s Portugalom, što mnogi smatraju krunom njegove karijere. Ronaldo je u 2. mjesecu 2017. godine imao na kontu 20 golova iz 25 utakmica, za većinu igrača to je fantastičan prosjek, no, ne i za Ronalda, koji je navijače naučio na puno, puno više.  Ipak, Ronaldo se probudio u završnici prošle sezone, proljeće je opet bilo njegovo i Realovo, dvije titule i Ronaldovih deset golova u posljednjih pet utakmica.

Neki već uvelike pišu oproštajni scenarij Ronaldu, no, jedno je sigurno, takav se igrač tako lako neće predati.  Prvi bi to mogao osjetiti baš već spomenuti PSG.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.