Marić: Trebamo igrati kompaktno kao protiv Islanda

Foto: fah

Hrvatski rukometaši stigli su u srijedu iz Katowica u Krakow, gdje ih već u četvrtak od 20.30 sati očekuje dvoboj protiv Makedonije u prvoj utakmici drugog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu, uoči kojeg kružni napadač naše reprezentacije Marino Marić priželjkuje reprizu igre pružene u srazu s Islandom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tebamo igrati kompaktno kao protiv Islanda i mislim da nećemo imati problema. Naravno, bit će rupa, ali moramo biti ustrajni i pokušati malo povući prema naprijed, jer su oni možda malo slabiji u zamjeni. Trebamo ući mirne glave, s punim respektom, prepuni motiva i vjere i bit će super”, rekao je Marino Marić koji je s osam pogodaka bio najefikasniji igrač Hrvatske u dvoboju s Islandom, u kojem su naši rukometaši uvjerljivom pobjedom 37-28 prenijeli dva boda u drugi krug.

Makedonci u drugi dio EP-a ulaze bez bodova, jer su poraženi u dvobojima s Posljskom i Francuskom, preostale dvije reprezentacije iz skupine A koje nastavljaju natjecanje. Makedonija je drugi krug izborila remijem u srazu sa Srbijom, do kojeg je stigla u posljednjoj sekundi utakmice. Bez obzira na to, Marić ne podcjenjuje kvalitetu momčadi koju vodi hrvatski trener Ivica Obrvan.

“Igrali smo dosta puta s njima, dosta puta smo ih i pobijedili, ali to ništa ne znači. Imaju super individualce, super su ekipa i trener ih je posložio. Igraju čvrsto, kompakrno. Igraju dobru obranu, ne žure. Bit će uzbudljiva utakmica”, najavljuje 25-godišnji hrvatski reprezentativac koji je važan kotačić Babićeve momčadi ne samo u napadu, već i u obrani, gdje će posebnu pažnju trebati posvetiti jednom od najboljih svjetskih golgetera Kirilu Lazarovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Često ljudi misle da treba samo zatvoriti Lazarova, a onda on razigra pola ekipe. Sve su to vrhunski individualci”, upozorava Marić.

Samo pobjeda protiv Makedonije ostavlja Hrvatskoj izglede u borbi za prva dva mjesta u skupini 1, koja vode u polufinale. Osim Hrvatske i Makedonije, u četvrtak je na rasporedu utakmica Francuska – Bjelorusija, dok će Poljska i Norveška svoje prve utakmice u drugom krugu odigrati tek u subotu, 23. siječnja.

Skupina 1 – raspored:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21. siječnja (18.15 sati): Francuska – Bjelorusija

21. siječnja (20.30 sati): HRVATSKA – Makedonija

23. siječnja (18.15 sati): HRVATSKA – Francuska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23. siječnja (20.30 sati): Poljska – Norveška

25. siječnja (18.15 sati): Makedonija – Norveška

25. siječnja (20.30 sati): Poljska – Bjelorusija

27. siječnja (16.00 sati): Makedonija – Bjelorusija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27. siječnja (18.15 sati): Francuska – Norveška

27. siječnja (20.30 sati): HRVATSKA – Poljska

Prenešeni rezultati:

HRVATSKA – Bjelorusija 27-21

Francuska – Makedonija 30-23

Norveška – HRVATSKA 34-31

Poljska – Makedonija 24-23

Norveška – Bjelorusija 29-27

Poljska – Francuska 31-25

Ljestvica:

1. Poljska 2 2 0 0 +7 4

2. Norveška 2 2 0 0 +5 4

3. HRVATSKA 2 1 0 1 +3 2

4. Francuska 2 1 0 1 +1 2

5. Bjelorusija 2 0 0 2 -8 0

6. Makedonija 2 0 0 2 -8 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.