Site icon narod.hr

Marin Čilić je nakon tri seta prošao u 2. kolo Monte Carla

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 2. kolo velikog ATP turnira u Monte Carlu nakon što je u susretu 1. kola svladao Australca hrvatskih korijena Marinka Matoševića sa 6-1, 3-6, 6-2 u susretu koji je trajao sat i 43 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo treći međusobni dvoboj Čilića i Matoševića i treća pobjeda prvog hrvatskog “reketa”.

Čilić je lakoćom dobio prvi set dva puta oduzevši servis Matoševiću, ali u drugom se situacija zakomplicirala. Čilić je ostvario jedan “break”, ali je Matošević uspio dva puta oduzeti servis našem igraču, pa je o pobjedniku odlučivao treći set.

Ključnim se pokazao šesti gem odlučujućeg seta u kojem je Čilić oduzeo servis Matoševiću za vodstvo 4-2 iskoristivši treću “break-loptu”, a potom je još jednim “breakom” za 6-2 zaključio dvoboj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Čilić je u 1. kolu trebao igrati protiv Španjolca Fernanda Verdasca, no on je odustao od nastupa, pa je u glavni ždrijeb kao “lucky loser” uskočio Matošević.

Čilić je jedini hrvatski predstavnik koji je izborio plasman u 2. kolu, prethodno su izgubili Ivo Karlović i Ivan Dodig.

U 2. kolu Čilić će igrati protiv trećeg nositelja i pobjednika ovogodišnjeg Australian Opena, Švicarca Stanislasa Wawrinke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version