Mario Gavranović: ”Nisam ni bio u karanteni, bespotrebno se stvorila fama, svi smo zdravi i spremni”

Foto: fah

Nogometaš Dinama i švicarske reprezentacije, Mario Gavranović, nije se naigrao prošle jeseni, uostalom kao ni bosansko-hercegovački reprezentativac, Izet Hajrović. Jučer je Gavranović posve normalno trenirao s ostatkom Dinamove momčadi, kao i već spomenuti Hajrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gavranović je, kako pišu Sportske novosti, posve zdrav i spreman za susret s Rijekom, i, dakako, nema koronavirus.  ”Ma, nisam ni bio u karanteni. U utorak nisam trenirao prema savjetu glavnog liječnika, ali u srijedu sam odradio normalan trening. Ne osjećam nikakve simptome”, kazao je na početku Gavranović.

Na pitanje što mu je kazao Hajrović te je li zabrinut za suprugu i sebe odmahnuo je rukom, očito panika koja stanuje u dijelu hrvatskih medija ne stanuje kod Gavranovića.

Gavranović tvrdi kako se oko svega stvorila fama bez potrebe: ”Svi smo zdravi i spremni…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, na pitanja novinara Sportskih novosti o koronavirusu, o čemu valjda jedino danas novinari u Hrvatskoj žele razgovarati, Gavranović nije želio previše govoriti.  Gavranović i Hajrović su potpuno zdravi te su spremni i treniraju s ostatkom Dinamove momčadi.

Zašto se onda oko svega stvorila, kako Gavranović kaže, fama? Naime, Lejla Hajrović, Izetova supruga, za vikend je bila u Milanu na modnoj reviji. Zbog toga je i Izet išao na pregled, a Mario Gavranović bio je u karanteni zbog toga što je jedini od Modrih u ponedjeljak, na slobodan dan, bio s Hajrovićem. Naravno, obojica će biti pod nadzorom, treba proteći vrijeme inkubacije.

Gavranović nije zabio niti jedan pogodak u kvalifikacijama za Ligu prvaka, kao ni u samoj grupnoj fazi Lige prvaka. Ovu sezonu neće pamtiti po dobrom, ili?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Sezona nije ni blizu kraju, ima još puno utakmica da se popravi i tek na kraju podvuče crta. Istina je da nisam zadovoljan sa svojim učinkom i da sam mogao puno bolje na početku sezone kad nisam igrao na svom maksimumu, dok je moj konkurent i kolega u napadu bio od početka odličan i zasluženo je dobio priliku koju je i iskoristio te konstantno držao tijekom cijele polusezone. Zbog toga i nisam dobio više puno prilika u europskim utakmicama.”

S obzirom na sve može li Gavranović ipak se izboriti za poziv švicarskog izbornika kako bi se našao u dresu švicarske reprezentacije na Europskom prvenstvu?

”Do Eura ima dovoljno vremena da uhvatim formu i da se nametnem izborniku. Vjerujem da će tako na kraju i biti”, jasan je Mario Gavranović, koji je odgovorio i na pitanje koliko je zadovoljan minutažom u Dinamu ove sezone:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Mislim da nema igrača koji je zadovoljan, a da nema punu minutažu. No, to je tako. Trener je tu da odluči i procijeni tko je u boljoj formi, tko je željan igre i dokazivanja i tko mu može više pomoći da dobije utakmicu, a na nama je da radimo, živimo profesionalno i čekamo svoju šansu. Kad je dobijemo, moramo je iskoristiti.”

S obzirom kako mu ugovor s Dinamom istječe u siječnju iduće godine te da mu nije ponuđen novi znači li to da je ovo njegova posljednja godina u plavom dresu?

”Takve stvari su poslovni odnos između kluba i mene i nemam potrebu komentirati u medijima detalje. Nikada nisam iznosio detalje u javnost, neću ni sada.”

Zašto ove zime nije otišao u Birmingham kad je imao ponudu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Procijenio sam kako to nije dobro za mene u tom trenutku i donio odluku da ostanem u Dinamu. Iz kluba me nitko nije forsirao da moram to prihvatiti.”

Na pitanje zašto Dinamo ove godine, u nastavku sezone, ne igra kao prošle jeseni, posebno u prvom dijelu grupne faze Lige prvaka, Gavranović je dao zanimljiv odgovor. Bjelica kaže kako igrači nisu toliko gladni te željni uspjeha?

”Mislim da je ta priča prenapuhana. Mi smo imali kiks na Rujevici kada se igralo u nenogometnim uvjetima i taj u Osijeku. E, sada, ako je to razlog da se izbriše sve lijepo u ovoj sezoni, od Lige prvaka do činjenice da imamo 12 bodova više od prvog pratitelja, onda dobro. Trener zna zašto je to rekao, ja mogu govoriti u svoje ime da imam veliku želju dokazati se u svakoj utakmici.”

Dinamo je ispao u Kupu već u četvrtfinalu, nije izborio europsko proljeće, je li osvajanje ”samo” naslova prvaka premalo za ambicije kluba kakav je Dinamo?

”Činjenica je kako Dinamo traži više i to je potpuno legitimno. Mislim da smo odigrali dobro u Europi u kojoj su nas sekunde dijelile od prolaska u proljeće i da u prvenstvu sjajno stojimo. Ispali smo iz Kupa i to je zapravo jedini kiks. Kamo sreće da svake godine igramo Europu i borimo se za prolaz do zadnjeg kola.”

Koliko je Gavranovića pogodilo ispadanje iz Kupa, s obzirom kako je plave izbacila Rijeka, bivši njegov klub?

‘Pogodilo me iz prizme igrača koji igra i navija za Dinamo. Isto bi me pogodilo da smo ispali od bilo koje druge momčadi. Meni je u Rijeci bilo lijepo u jednom trenutku moje karijere i vežem dobra sjećanja uz Kvarner i Rujevicu.”

Rijeka dolazi na Maksimir, može li Dinamo uzvratiti?

‘Nemamo im se za što revanširati. Oni su jednostavno bili spretniji i sretniji u toj utakmici i zasluženo prošli dalje. Vjerujem u pobjedu jer smo bolji i kvalitetniji i igramo pred svojom publikom. Volim igrati derbije i veselim im se.”

Nakon Rijeke veliki je derbi na Poljudu. Prošli put Dinamo je poražen u Splitu od Hajduka, može li ovog puta do pobjede?

”Znam koliko pobjeda na Poljudu znači navijačima Dinama i dat ću sve od sebe da se raspjevani vratimo u Zagreb, ali treba imati sav respekt prema protivniku koji igra na svome stadionu. Volim igrati derbije i svakako se veselim ovim utakmicama koje nas čekaju sljedećih dana”,  zaključio je Mario Gavranović, u razgovoru za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.