Mario Hezonja, Marca, Partizan i beogradski trnci jeze

Foto: snimka zaslona

Španjolska Marca, inače medij blizak Realu, kako onom nogometnom tako i košarkaškom, raspisala se o hrvatskom košarkaškom reprezentativcu Mariju Hezonji. Hezonja doista igra u sjajnoj formi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvat junak Reala

Podsjetimo, Hezonja igra vrlo dobro u dresu Reala u sklopu Eurolige, a Kraljevski klub na vrhu je ljestvice te lige. Hezonja je svom klubu u samo nekoliko dana donio dvije bitne pobjede, protiv Albe i protiv Partizana usred Beograda. Srbija ima čak dva predstavnika u Euroligi, iz Partizan još i Crvenu Zvezdu, Hrvatska, nažalost, niti jednoga.

Marca je Hezonji posvetila čak nekoliko tekstova posljednjih dana. Inače Marca je medij koji je na bezobrazan način podcijenio Luku Modrića kada je ovaj iz Tottenhama dolazio u Madrid, kasnije su se pokajali, ali se ispričali nisu. No takav je inače njihov ”modus operandi”, podcjenjuju većinu koji dođu u Kraljevski klub.

No vratimo se Hezonji, koji ”Real čini liderom Eurolige”, barem je tako naslovljen članak Marce:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hezonja je s 25 poena, 6 skokova i 4 asistencije donio Realu pobjedu kod Partizana koja je jako važna iz dva razloga. Realu jamči prvo mjesto na kraju regularnog dijela natjecanja te rekord pobjeda, 25. Za oba pothvata Real može zahvaliti Hezonji. Samo 48 sati nakon što je bio igrač odluke za pobjedu u Berlinu, u Beogradu je ponovio jednu od onih utakmica u kojima pokazuje najbolje iz svog repertoara. Protiv ovakvog Hezonje i Reala, Beograđanima treba više od paklene atmosfere u njihovoj dvorani…”

Očaranost Beogradom

Marca je također posvetila Hezonji članak pod naslovom: ”Hezonja ostao očaran Beogradom i od tamo poslao ljubavno pismo Realu”.

Recimo kako je hrvatski reprezentativac u posljednjih devet godina čak sedam klubova promijenio, sad, nakon dvije godine u Kraljevskom klubu, zove ga Panathinaikos te mu nudi sjajne uvjete. Hezonja još razmišlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bilo, očaranost glavnim gradom države koja je pod čvrstom čizmom režima Aleksandra Vučića, bivšeg potrčka ratnog zločinca Vojislava Šešelja, impresionira Marcu. I doista, ”paklena” atmosfera je u Beogradu, kao da su se vrata pakla otvorila.  Inače, i Marca konstatira kako Real i Hezonja nisu još postigli ozbiljniji dogovor. No Marca uporno jaše na Beogradu te navodi:

“Hezonja je potvrdio povratak u sjajnu formu nakon nekoliko lošijih utakmica i stalne nesigurnosti oko njegove budućnosti u Realu. Prije 10 dana objavili smo kako se Real sprema na to da će ostati bez Hezonje jer se ne mogu naći u pregovorima. Ali u tjednu s dvije utakmice Eurolige, Super Mario je nakon Berlina (22 poena i 8 skokova) eksplodirao i u Beogradu. Hrvat je opet postao glavni igrač Reala u napadu. Osim toga, važno je što je i kod Albe i kod Partizana zasjao kada su suparnici prijetili iznenaditi Real pobjedama.”

Sirenski zov

Marca spominje sirenski zov iz Atene, ali i nekakvi, nije poznato kakvi, zov, ili urlik, iz Beograda:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iako mu iz Atene dolaze sirenski pozivi, Hezonja je nakon utakmice uzvratio ljubav Realu. Čak su i njegovi profili na društvenim mrežama, na kojima je neko vrijeme pauzirao, ispunjeni gestama naklonosti Realu.”

Spomenuti medij spominje kako je sve ovo hrvatski reprezentativac napravio kao ”obožavatelj Beograda” i to onaj ”osvjedočeni”, što god to značilo. Barem tako tvrde i dodaju da je Hrvat očaran beogradskom atmosferom.

“Zadnje što je tamo objavio je video kako beogradska Arena podrhtava od navijanja partizanovaca. Hezonja je uz video fenomenalne atmosfere napisao da ga prolaze trnci, ali i dodao znakovito: Naprijed, Real!”

Na utakmicama u Beogradu svega blaga ima

U Beogradu, kako na nogometnim tako i košarkaškim utakmicama, vlada doista sjajna atmosfera, posebno kada se veličaju ratni zločinci i nesumnjivi ”satrapi”, poput Ratka Mladića i Draže Mihailovića. Za svaki rat barem se jedan zločinac veliča kroz skandiranja, kroz transparente, zastave..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doista očaravajuće, pa kad još Hrvati (naravno, nisu samo Hrvati na tapeti), očarani svojatanjima hrvatskog teritorija, sve to potvrde i Beograd prolaze trnci. Normalnog, prosječnog čovjeka, pa i ako nije Hrvat, prolaze trnci, ali trnci jeze i gnušanja. Treba doista biti gluh kod zdravih ušiju a ne čuti, slijep kod zdravih očiju a ne vidjeti. Ili sve to ne željeti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.