Site icon narod.hr

Mario Mandžukić – jedan nogometaš dva igrača: Sad je jasno zašto hrvatskog napadača treneri najvećih klubova svijeta obožavaju!

Foto: Snimka zaslona

Hrvatski nogometni reprezentativac, svestrani napadač Mario Mandžukić, briljirao je u Ligi prvaka, u četvrtfinalnoj utakmici Juventusa protiv Barcelona. Hrvat je svakako bio jedan od najvažnijih kotačića u velikoj pobjedi talijanskog prvaka koja je očito označila i početak kraja jedne velike Barcelonine generacije predvođene možda i najboljim nogometašem svijeta svih vremena Leom Messijem. Nije to više Barcelona kakva je bila do prije nekoliko mjeseci, kao da su se zvijezde zasitile trofeja, pobjeda, velikih rezultata. Barca, naravno, ima izvanserijsku kvalitetu, no, nema više momčad.  Zanimljivo, danas najviše Mandžu slave oni koji su ga donedavno ”drvljem i kamenjem” tjerali iz reprezentacije.  No, to je valjda Hrvatska danas, licemjerna hrvatska stvarnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, za razliku od Mandžukića koji je igrao fenomenalno u oba smjera, dakle, prema napadu i u obrani, sudjelovao više nego aktivno u razgradnji Barcinih jalovih napada, Ivan Rakitić na žestokom je udaru kritika.  Španjolski mediji krive jednim dijelom i trenera Barce u odlasku, Luisa Enriquea, koji je Rakitića stavio na poziciju koja nije njegova, na kojoj je bio praktički nevidljiv, i nije bio jedini takav sinoć u Barcinom dresu.

Igru Marija Mandžukića prokomentirao je i bivši hrvatski reprezentativac Igor Budan, koji je između ostaloga rekao:  “Već se nakon njegovih prvih nogometnih koraka moglo vidjeti kako posjeduje kvalitetu. Bio sam uvjeren da će postati dobar igrač. Ima inteligenciju, svjestan je svojih prednosti i nedostataka, a te vrline jako dobro koristi.Jučer je odigrao odlično, posebno u obrani. Izgledalo je kao da u njemu dobijete dva igrača, a ne jednog. Takav učinak napadača ne viđa se često. Dao je ogroman doprinos pobjedi protiv Barcelone.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, kako piše portal Goal.com/hr Budan vidi sve ono što u Mandži vide treneri kad ga drže u igri iako ne zabija golove. Mandžukić je i protiv Ukrajine u Maksimiru u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo dokazao da mu danas nije prvenstvena zadaća zabijati golove, iako je i takav Mandžo najbolji strijelac Vatrenih uz Eduarda, a nakon Davora Šukera, svih vremena.  Mandžukić je iznimno borben, svoju je igru u potpunosti podredio momčadi, iako je usporedba neozbiljna mogli bi reći kao nekoć Zvonimir Boban u Milanu te u vatrenom dresu. Sličnu igru kao protiv Barce Mandžukić je pokazao protiv Ukrajine, koliko je važan za momčad vidjelo se nekoliko dana kasnije kada su Vatreni bez njega doživjeli fijasko u Estoniji.

Kao nogometaš Mandžukić definitivno nema, niti će ikada imati, tehničku perfekciju jednog Messija, no, ako ništa drugo ima borbenost do iznemoglosti, nogometaš bez kompleksa, što je dokazao protiv Barcelone i baš u srazu s Messijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version