Site icon narod.hr

Uz Marka Pjacu najveće pojačanje hrvatske nogometne reprezentacije – Dejan Lovren!

Foto: fah

Dejan Lovren se vraća, barem ako je suditi po najnovijim izjavama, hrvatska obrana sasvim sigurno će dobiti vrhunsko pojačanje, iako su Ćorluka te Vida uigrani obrambeni tandem Lovren je klasa za svaku reprezentaciju, naravno, pod uvjetom da je potpuno zdrav i posvećen samo nogometu, što i sam priznaje da nije bio u ne tako davnoj prošlosti. Nažalost, do sada Lovren nije dao reprezentaciji sve ono što igrač njegovog kalibra može dati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjetimo se Svjetskog prvenstva prije dvije i pol godine u Brazilu kada je Lovren bio igrač koji je skrivo presudni penal za Brazil, a koji, mnogi se slažu s takvom konstatacijom, uopće nije postojao. Europsko prvenstvo u Francuskoj prošle godine je propustio uglavnom zbog ozljede, i nije bio jedina zvijezda koja je morala preskočiti najveću europsku nogometnu smotru. Zbog ozljeda ili privatnih problema Euro su propustili Ribery, Balotelli, Sturridge…

S obzirom na posljednje izjave hrvatskog stopera Dejana Lovrena, a nakon susreta s Antom Čačićem, vidi se promjena u načinu razmišljanja, ali i pristupu reprezentaciji. Naime, poslije sukoba s izbornikom u prošlosti mnogi su stekli dojam da Lovren zapravo i ne želi igrati za Hrvatsku, odnosno da mu je svejedno, no, nakon što se skrasio u kultnom engleskom klubu, nakon što je postao standardni član Liverpoola, Lovren se očito smirio i počeo razmišljati zrelije. Možda bi bilo prejako reći kako se pokajao, no, činjenica je da je povukao neke izjave, što će u svakom slučaju ubrzati njegov proces povratka među Vatrene. Koja bi se reprezentacija mogla odreći igrača kao što je Lovren? Malo koja, a posebno ne reprezentacije koja dolazi iz države s jedva 4.2 milijuna stanovnika.

Podsjetimo na susret u Liverpoolu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik nogometne reprezentacije Ante Čačić u očekivanju važne utakmice protiv Ukrajine obilazio je hrvatske nogometaše, reprezentativce, kako bi se uvjerio u njihovu formu te njihovo zdravstveno stanje, između ostalih posjetio je u subotu Dejana Lovrena u Liverpoolu. Dejan je, nažalost, već duže vrijeme ozlijeđen.

U razgovoru za Sportske novosti hrvatski reprezentativac rekao je kako je to ”bilo jedno ugodno druženje s izbornikom”, razgovarali su o svemu, o prošlosti, a najviše o budućnosti. Najvažnije je da Lovren želi iskreno igrati za Hrvatsku.

“Ja sam tu, na raspolaganju reprezentaciji. U planovima sam izbornika Čačića, što je za mene odlična spoznaja. Rekao sam izborniku da uvijek želim biti dio reprezentacije. Nikad u životu nisam želio zatvoriti vrata nacionalne vrste. Je, nećemo se sad praviti da se ništa nije dogodilo, kroz neke moje rečenice iz prošlosti to se tako moglo shvatiti. Neki ljudi su to možda i krivo protumačili. Bio sam u specifičnoj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao sam osobnih problema koji su me stiskali. O tome se već sve zna. Imao sam i problema u reprezentaciji, koji su meni izgledali veći zbog osobnih problema…”, rekao je Lovren, koji je očito odlučio okrenuti ploču. Naime, Lovren je u Liverpoolu stekao sigurnost, postao stup obrane jedne od najjačih ekipa Premiershipa i konačno se smirio, čak je u jednom dokumentarcu otvoreno govorio o ratu i velikosrpskoj agresiji u Bosni i Hercegovini.

Lovren se očitovao, dakle, i o problemima s izbornikom u prošlosti, jasno je rekao kako je pogriješio kad se izletio s izjavom da ga izbornik ne treba ni zvati ako mu neće jamčiti mjesto u prvih 11.

“U tom trenutku nisam zaslužio biti u reprezentaciji! Nisam želio kvariti atmosferu u nacionalnoj vrsti. Nije me bilo smisla pozivati dok sam bio u onakvom stanju. Da sam ja bio izbornik, ne bih pozvao sam sebe! Odaslao sam neke riječi i rečenice koje nisam trebao odaslati, ali ponavljam, bio sam u takvom stanju da se to dogodilo. U ono vrijeme nisam si mogao pomoći.  Tko bi to izjavio? Osim mene u onom specifičnom stanju u kojem sam bio. Kako bih mogao izjaviti da neću u nacionalnu vrstu ako ne igram u udarnom sastavu? Ali, velim, mora me se shvatiti, bilo je to razdoblje kakvo je bilo, bremenito osobnim problemima koji su se jednostavno morali negdje reflektirati. Da se tako izrazim, glava mi je tada bila negdje drugdje, ne na mom tijelu. Izbornik Čačić je sve razumio. Sad je sve u najboljem redu, izbornik će odlučiti hoće li me pozvati za utakmicu s Ukrajinom. Jer mjesec dana zbog već opisane ozljede nisam bio u pogonu, nisam nakon onog ogleda s Chelseajem odigrao ni jednu utakmicu…”, zaključio je hrvatski reprezentativac i jedan od najboljih obrambenih igrača engleske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne treba smetnuti s uma, kad već govorimo o reprezentaciji, ni činjenicu da se nakon dugo vremena vraća oporavljeni Marko Pjaca, možda i najveći talent hrvatskog nogometa u ovom trenutku. Pjaci je krenulu u Juventusu, na treningu ide ”poput zrakoplova…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version