Matjaž Kek nakon velike pobjede Rijeke u Beču: ‘Čestitke igračima, hvala navijačima, ne zanima me rezultat iz Milana’

Foto: fah

Nogometaši Rijeke ostvarili su veliku pobjedu u Beču, u Austriji, u sklopu 3. kola grupne faze Europske lige. Bilo je 3:1 za hrvatskog prvaka, tek sad se vidi koliko je zapravo šteta što su Riječani nesretno izgubili u Milanu, ali i protiv AEK-a na Rujevici. Iako su i sada u igri za europsko proljeće s bodom protiv AEK-a bili bi jako blizu. No, još su tri utakmice do kraja grupne faze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice za HRT svoje viđenje velike pobjede Rijeke dao je i sjajni slovenski stručnjak na klupi hrvatskog prvaka, Matjaž Kek, koji je postavio briljantno igru protiv bečke Austrije, poglavito u prvom dijelu.

“U drugom poluvremenu smo se opustili, to je ta naša glava, izađemo iz ritma… Ali odigrali smo dobro nakon utakmice s Istrom, nismo ni razmišljali o Austriji, mislili smo samo o svojoj igri. Pripremili smo dvije, tri varijante u kojima bi oni mogli igrati, ali razmišljali smo o tome kakvim dodavanjima mi možemo doći do prilika,” rekao je Matjaž Kek nakon velike pobjede.

Nažalost, Rijeka je ostala bez Eleza koji je napustio teren u 70. minuti šepajući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imali smo dva tri problema s ozljedama. Nažalost, sada smo izgubili i Eleza na neko vrijeme.”

Kek je iznenadio mnoge odlukom da u prvu momčad stavi Acostyja, koji je odigrao jako dobru utakmicu.

“Jednom pogodiš s igračem, drugi put ne. Trenirao je kvalitetno, bio je svjež, a kad imaš igrača u kadru, onda ga želiš i iskoristiti. Bio je opasan, posebno u prvom poluvremenu. Ali, teško je izdržati utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čestitke igračima i hvala navijačima, pobjeda protiv Austrije u Beču je vrijedna pobjeda.”

Inače, Kek je rekao kako ga ne zanima rezultat utakmice u Milanu između Milana i AEK-a, utakmica je, podsjetimo, završila 0:0.

Za vikend Rijeku čeka teški derbi u HNL-u protiv Osijeka, koji je u prošlom kolu uzeo bod Dinamu na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Izuzetno teška utakmica. Osijek je imao vremena pripremiti se. Dolaze u dobrom raspoloženju nakon dobre utakmice u Maksimiru. Mi moramo razmišljati o oporavku. Znali smo u kakav ritam ulazimo… Bilo je tu i vanjskih čimbenika, izgubili smo u Istri, ali ovdje pobjeda nije dolazila u pitanje,” zaključak je Matjaža Keka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.