Mediji: Atletico se raspitivao u Milanu oko situacije s Kalinićem

Foto: fah

Španjolski doprvak Atlético Madrid nazvao je u Milan te se raspitao o situaciji s hrvatskim napadačem Nikolom Kalinićem, pišu u subotu talijanske novine Corriere della Sera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Poziv ‘Chola’ Simeonea otvorio je srce crveno-crnih. Atlético Madrid je otvorio mogućnost posla oko Kalinića kojeg je Milan doveo prije samo godinu dana“, navode te novine.Istinitost te informacije u subotu nije bilo moguće provjeriti. Glasnogovornik Atlética nije bio dostupan za komentar a Milan nije odgovorio na upit. Talijan Andrea Berta, sportski direktor Atlético Madrida, također nije bio dostupan.

Milan je prije godinu dana za 5 milijuna eura posudio Kalinića iz Fiorentine te je sada nastupila obveza otkupa njegovog ugovora za 20 milijuna eura.

Napadač se poslije utakmice s Nigerijom na Svjetskom prvenstvu vratio u Hrvatsku. Sadašnja tržišna cijena 30-godišnjeg Kalinića iznosi 14 milijuna eura, podatak je Transfermarkta, internetske stranice za transfere nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Corierre della Sera navodi kako bi Milan mogao posegnuti za 31-godišnjim kolumbijskim napadačem Radamemom Falcaaom iz Monaca pa bi odlaskom Kalinića ostalo otvoreno mjestu u napadu i novac na računu.

Kalinić je prošle sezone sudjelovao u 41 utakmici za Milan te je zabio šest golova a još šest puta je dodao za pogodak. Crveno-crni su završili na šestom mjestu u prvenstvu no prije nekoliko dana ih je europska krovna organizacija UEFA izbacila iz natjecanja u Europskoj ligi gdje su trebali igrati u nadolazećoj sezoni.

Atlético Madrid je prošle sezone osvojio Europsku ligu te zauzeo drugo mjesto u španjolskom prvenstvu iza Barcelone. Crveno-bijeli su uspjeli zadržati svog najboljeg napadača Antoinea Griezmanna, koji je odbio ponudu Barcelone te produžio ugovor do ljeta 2023. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No iz Atlética odlazi 34-godišnji Fernando Torres. On bi idući tjedan trebao odlučiti između ponude američkog Chicago Firea i japanskog Sagan Tosua, pišu španjolske novine Marca. Mediji u Španjolskoj navode kako nije siguran niti ostanak 31-godišnjeg Kevina Gameira, premda francuski napadač ima ugovor na još dvije godine.

Atlético igra u formaciji 4-4-2 s napadačima Griezmannom i Diegom Costom a Gameiro i Torres su bili rezervni igrači prošle sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.