Site icon narod.hr

Medijska kampanja ‘evoluirala’: Luka Modrić postao ‘teret’ reprezentaciji!?

Foto: fah

Hoće li se, i što je najvažnije kada, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić oprostiti od nacionalnog dresa i hoće li to biti uskoro, u jeku grčevite borbe Vatrenih za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji? Hrvatska s Lukom i bez njega jednostavno nije ista momčad, nije to čak ni Real, bez obzira na veliki broj kvalitetnih pojedinaca koji igraju u vatrenom dresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojedini mediji spekuliraju da bi Luka doista mogao reći zbogom reprezentaciji puno ranije nego što se mislilo, očekivalo, ali ne prije Svjetskog prvenstva 2018. godine, kada će hrvatski čarobnjak lopte napuniti 33 godine. Kakav god bio rasplet oko slučaja Modrić, a glede navodno lažnog svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću u Osijeku, šteta je već počinjena. Pojedini mediji nisu dopustili Modriću da bude nedužan prije nego li kako je itko proglasio krivim. Relikt mračne totalitarne prošlosti u Hrvatskoj osjeća se na svakom koraku.

U trenucima kada je homogenost reprezentacije izuzetno bitna, a prije rujanskih utakmica protiv Kosova, odnosno, Turske, dogodilo se ono što nitko nije priželjkivao. Luka je razočaran, s pravom, što je potvrdio i španjolskim medijima, točnije u razgovoru za Marcu. Iskusni nogometaš kao što je Modrić nikad ne bi rekao da će ”vidjeti” hoće li igrati za reprezentaciju a da to doista u trenutku kad je izgovarao te riječi nije mislio. Nadajmo se kako su one tek plod privremenog ogorčenja, razočarenja, pa i tuge uzrokovane ponašanjem dijela medija koji su protiv njega vodili kampanju a da se on zapravo nije imao prilike braniti. Kad vas mediji proglase krivim bez sudske presude, koliko god na kraju možda bili nedužni, riječi ne odjekuju daleko. Naprotiv.

Naime, u jednim dnevnim novinama imali smo prilike posljednjih sati čitati kako bi, otprilike rečeno, za reprezentaciju bilo možda najbolje da se Modrić već sada povuče ”i oslobodi Vatrene tereta”?!? Igrač Modrićevih kvaliteta teško može biti bilo kome teret, pa čak i onda kad ga mediji provlače kroz blato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Treba li prkositi onom dijelu javnosti koja mu je izrazito nesklona? Kamo takvo nadjačavanje može uopće voditi osim lošoj atmosferi? Nije li i bolje za reprezentaciju da se povuče i oslobodi je toga svog tereta?”, pišu Sportske novosti. Modrić bi se, dakle, trebao ”predati” pa čak i ako nije kriv?

Doista, mislili smo kako su takva vremena odavno prošla, no, događaji u našoj zemlji posljednjih tjedana pokazuju koliko smo zapravo daleko od razvijenih demokratskih zemalja. Lionel Messi i Cristiano Ronaldo su u daleko težoj situaciji od Modrića, oni su već osuđeni, dok protiv Luke ne postoji čak ni optužnica, pa ih nitko ne poziva na predaju i nitko im preko medije ne poručuje da su ”postali teret”. Naprotiv, Argentinci i Portugalci se, metaforički rečeno, rukama i nogama bore kako bi svoje prve vedete zadržali pod nacionalnim stijegom što je duže moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version