Site icon narod.hr

Mihaljeviću srebro na Europskom prvenstvu

epa10123228 Filip Mihaljevic of Croatia celebrates after winning the men's Shot Put final during the Athletics events at the European Championships Munich 2022, Munich, Germany, 15 August 2022. The championships will feature nine Olympic sports, Athletics, Beach Volleyball, Canoe Sprint, Cycling, Artistic Gymnastics, Rowing, Sport Climbing, Table Tennis and Triathlon. EPA/CHRISTIAN BRUNA

Hrvatski atletičar Filip Mihaljević osvojio je srebrnu medalju u bacanju kugle na Europskom atletskom prvenstvu u Rimu, a malo kasnije Sandra Elkasević je sedmi put zaredom postala europska prvakinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije godine nakon europskog trona u Münchenu Mihaljević je hicem od 21,20 metara, što je daljina do koje je dobacio u zadnjoj seriji, uzeo srebro.

Zlatnu medalju je hicem od 22,45 metara osvojio Talijan Leonardo Fabbri, koji je ove sezone za klasu iznad konkurencije, a broncu Michal Haratyk hicem od 20,94 metra.

Osobni rekord 29-godišnjeg Mihaljevića i dalje je 21,94 metra iz Münchena, gdje je bio europski prvak, a ova sezona nije mu bila idealna, pa je ovo vrlo dobar rezultat. Sada u karijeri ima europsko zlato i srebro, a ovo odličje vrlo je dobra najava rasta forme uoči Olimpijskih igara u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filip je pred talijanskom publikom bacao kuglu na daljine 21,10, 20,69, 20,96 i 20,63 metara, a jedan hitac mu nije bio ispravan. Filip je otvorio natjecanje s 21.10 i nakon prve serije je bio u vodstvu. No, Fabbri je u drugoj seriji bacio kuglu 22,12, a u petoj i 22,45, što je novi rekord europskih prvenstava. Nakon toga više nije ispuštao vodstvo, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version